Nom de la noticia

17 Febrer 2016

Meritxell Roigé: “Salvar l’Ebre i el seu Delta no és només una qüestió territorial, és un tema de país

La diputada de JxSí afirma que “no compartirem un creixement desmesurat d’aigües amunt de Catalunya i uns regadius impossibles com els que planeja el Pla Hidrològic de Conca aprovat pel govern del Partit Popular”

La diputada de Junts pel Sí Meritxell Roigé ha assegurat que “salvar l’Ebre i el seu Delta i fer-ho compatible amb els regadius és una qüestió de país” i ha subratllat que “un règim de cabals adequat és clau per als interessos de tothom”. Roigé ha recordat que la manifestació a Amposta amb “milers de persones d’arreu del nostre país demostrant que la defensa del riu i del delta no és només una qüestió territorial, sinó que és un tema de país”. La diputada de JxSí considera que “l’escalf de tota aquesta gent enforteix la nostra causa davant les institucions europees i posa en evidència un govern de l’Estat que, malgrat estar en funcions, ha volgut aprovar un Pla Hidrològic de Conca sense atendre a criteris científics i en contra de la voluntat de la ciutadania, d’entitats, dels ajuntaments i de tot un Govern”.

En el debat d’una Moció al Ple del Parlament, la diputada de JxSí ha criticat que “tant PP com PSOE intenten imposar aquest Pla Hidrològic i miren de furgar en la confrontació territorial, atiant el foc entre els regants i entre territoris”. En aquest sentit, ha remarcat que “estem a favor del regadiu, i donem i donarem tot el suport al sector de l’agricultura a Terres de Lleida i a Terres de l’Ebre, com ja hem demostrat, però no compartirem un creixement desmesurat d’aigües amunt de Catalunya i uns regadius impossibles com els que planeja el Pla Hidrològic de Conca aprovat pel govern del Partit Popular”.

Roigé ha explicat que el Pla no prioritza la modernització dels regadius ni la millora en la gestió global dels recursos, sinó que el que fa és “posar en perill la disponibilitat d’aigua per assegurar el cabal ecològic, alhora que posa en perill la viabilitat i sostenibilitat dels regadius actuals i la possibilitat de nous regadius en el futur al nostre país”.

És per això que ha reivindicat “lluita al carrer, pedagogia a tot arreu, i més política davant qui ens vulgui confondre o enfrontar territorialment”. “La batalla de les idees està guanyada, per una qüestió de sentit comú i perquè els tècnics i científics així ho avalen. No hem de renunciar a explicar-ho allà on calgui”, ha afegit.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies