Nom de la noticia

16 Setembre 2015

Més d’un centenar de sindicalistes signen un manifest a favor del procés sobiranista

El text reivindica la candidatura de Junts pel Sí com la millor garantia per a un marc laboral català més just

La plaça del Rei de Barcelona ha estat escenari aquesta tarda de l’acte de presentació del manifest ‘Sindicalistes pel Sí’, un text que compta amb més d’un centenar d’adherits que advoquen pel vot a la candidatura Junts pel Sí com la millor garantia per a un marc laboral català més just.

Durant l’acte de presentació del manifest, Néstor Sastre, secretari d’Acció Social Intersindical, ha defensat que els signants del document “sempre han defensat la plena ocupació i han estat en contra de la precarització del treball”. També ha afirmat que la defensa de la sobirania plena de Catalunya va de la mà amb la defensa dels drets socials i laborals dels ciutadans, perquè, ha dit, “són dos flancs indestriables”. “Ens cal un nou Estat per esdevenir una nació en les mateixes condicions que qualsevol altra nació del món. No som millors, però tampoc pitjors. Volem decidir en llibertat, i Junts pel Sí és la millor eina”, ha argumentat.

En un sentit similar ha explicat Josep Maria Cervelló, membre d’Ustec, perquè el 27S és una oportunitat per a la ciutadania catalana. “Fem una crida pel suport a Junts pel Sí, perquè pot ser clau per a la classe treballadora d’aquest país”, ha dit. També Teresa Romeu, de CCOO, ha defensat la transversalitat del projecte i l’ha definit com “un tren on hi cap tothom”.

L’acte l’ha tancat Chakir El Homrani, candidat número 15 per Barcelona, que ha subratllat la importància del procés que viu Catalunya i el seu caràcter plural. “Defensem valors dominats per la justícia social”, ha afirmat i ha assegurat que el manifest demostra “la pluralitat de la realitat sindical d’aquest país”.

El Homrani també ha explicat que el procés no serveix “per canviar una bandera per una altra” sinó per “aconseguir les eines d’una societat millor”. En l’àmbit del treball, ha dit que cal superar la legislació vigent sobre condicions laborals “donant una importància cabdal a la negociació col·lectiva”. També ha apuntat que cal “enfortir el diàleg social per aconseguir un gran acord entre tots els agents que permeti avançar en drets laborals i socials” i “complir la Carta Social Europea, que marca un augment del salari mínim dels 648 euros actuals als 1.000 euros”.

Llegeix el manifest a l'enllaç

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies