Nom de la noticia

14 Setembre 2015

Més de 2.500 persones s’apleguen a l’acte de Junts pel Sí a Mataró

El cap de llista, Raül Romeva, ha assegurat que “ara és el moment que parlin les urnes”

El parc antic de Mataró estava a vessar aquesta tarda. Més de 2.500 persones han assistit a l’acte de Junts pel Sí amb Raül Romeva, Oriol Junqueras, Neus Munté, Pere Aragonès, Montse Candini i Josep Cruanyes. Quim Masferrer, que ha donat pas a les intervencions dels candidats, ha donat el toc d’humor a l’acte.

El cap de llista de la candidatura, Raül Romeva, ha explicat que “durant quatre anys han parlat els carrers amb les grans mobilitzacions” però que “ara és el moment que parlin les urnes”. En el mateix sentit ha afegit que “la garantia de futur per a què el projecte del Sí surti bé és anar a votar massivament el 27S”.

Romeva ha dit també que ha estat a Madrid, on ha explicat el full de ruta de Junts pel Sí, i els han sorprès tres coses. “La primera, que naixés a Madrid i que ha servit per a què entenguessin que Junts pel Sí és un projecte col·lectiu; la segona, que digués que les polítiques del PP han fet més per fer créixer l’independentisme que qualsevol polític català; i, tercer, que no tingués cap dubte sobre si una Catalunya independent serà el millor aliat de l’Estat espanyol, i a l’inrevés”, ha resumit.

Al seu torn, Oriol Junqueras ha subratllat que “Catalunya és un sol poble perquè molta gent d’aquest país que no tenia com a llengua familiar el català va decidir convertir el català en llengua vehicular de les escoles dels seus fills”. Junqueras ha assegurat també, en el mateix sentit que Romeva, que “la independència no es demana, es guanya a les urnes, s’exerceix i es protegeix”.

En la seva intervenció, Neus Munté ha exposat que els que estan a favor del Sí “no s’han de deixar dir que una Catalunya independent no és viable” perquè “els que no tenen arguments no discuteixen ni dialoguen”. Així mateix, ha recordat que avui el Tribunal Constitucional ha suspès la Llei Catalana per l’Hisenda pròpia que “permetria a Catalunya recaptar i gestionar els seus recursos” i Josep Cruanyes ha apuntat que “en la nova república cal que les dones s’incorporin als llocs de responsabilitat i que cal ser sensible amb les víctimes del Franquisme”.

Finalment, Pere Aragonès ha reiterat que des de Catalunya s’ha intentat tot i Montserrat Candini ha fet una breu intervenció en la que ha volgut subratllar que “les inversions de l’Estat són molt més altes per a l’AVE que per a rodalies, malgrat que aquesta última té més usuaris que l’alta velocitat”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies