Nom de la noticia

25 Setembre 2015

Més de 200 dones es troben al dinar d'empresàries de Juntes pel Sí amb Muriel Casals, Sílvia Requena i Isona Passola

“Hem d'aprofitar aquesta oportunitat de fer un nou Estat en tots els sentits i per treballar per l'equitat”, ha afirmat Muriel Casals

Més de 2000 dones empresàries s'han reunit aquest migdia en un dinar que ha organitzat Juntes pel Sí. En ell, la candidata número 3 per Barcelona, Muriel Casals, ha destacat que les dones “no han de distreure’s i han d'aprofitar l'oportunidad en tots els sentits i treballar per l'equitat”. “Una part de la força de les dones és que hem participat d'una manera molt clara en l'activitat econòmica des de tots els sectors, primàri, secundàri o serveis… Demanarem i volem un Estat propi amb el benestar que ens correspon segons els impostos que paguem, segons l'esforç que invertim”, ha dit. “Un Estat del Benestar fort afavoreix el desenvolupament de les dones en tots els àmbits”, ha sentenciat.

Isona Passola, al seu torn, membre de la candidatura de Junts pel Sí, ha constatat com n'és de difícil per a les dones prosperar en el món empresarial", malgrat les moltes dones que encapçalen petites i mitjanes empreses. “El que passi el 27S és la clau per a la dona perquè si fas un país nou, una estructura nova, tots els vicis i dinàmiques automàtiques i adquirides de desigualtat poden trencar-se”, ha argumentat la cineasta i productora cinematogràfica. I després ha afegit: “Que guanyi Junts pel Sí amb una amplia majoria és sumament important per al reconeixement internacional i ho és també per a les dones, perquè hem d'aprofitar aquesta ocasió per poder tenir un paper destacat en el nou Estat i afavorir la diversitat des de l'equitat, la igualtat d'oportunitats”.

Passola ha insistit que “si Catalunya segueix a Espanya, l'Estat del Benestar trontolla”. “Necessitem un Estat que des del primer moment tingui a la dona com a prioritat”, ha explicat. També ha argumentat que “allí on els serveis socials funcionen millor, la dona pot aconseguir la màxima quota de desenvolupament professional” i ha reblat que “no hi haurà canvi real si no s'afronta la qüestió de gènere”.

Sílvia Requena, candidata també, ha defensat l'importantíssim paper social de las dones independents que han de treballar tota la vida i tirar endavant les seves empreses, dones independents i actives. “El vot de la nostra vida també serà especial pel fet d'haver tingut un espai propi a Juntes pel Sí”, ha dit. Requena ha recordat, així mateix, a les dones empresàries que “l'aventura de Muriel Casals i Carme Forcadell van iniciar amb altres dones culmina el diumenge amb el vot d'unes altres”. “Som dones de diferents procedències ideològiques que comparteixen un projecte en comú. Tenim tots els camins a favor nostre”, ha afirmat finalment.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies