Nom de la noticia

14 Setembre 2015

Més de 300 empresaris donen suport a Junts pel Sí

“Si a contracorrent hem aconseguit ser un generador econòmic a Europa, què podrem fer si gestionem els nostres recursos?”, ha afirmat Mas

Artur Mas i Oriol Amat han comparegut avui davant de 300 empresaris a l’auditori Mediapro per explicar els motius per al nou Estat i el Full de Ruta. “El 27S cal prendre una decisió. I no és una decisió qualsevol, és una per generacions. O enfoquem el país cap a l’objectiu que arribi a ser com els altres d’Europa i tingui un Estat o ens quedem com fins ara, com a autonomia de l’Estat espanyol i amb menys poder i capacitat de decisió i sense poder gestionar els nostres recursos”, ha insistit el número 4 per Barcelona.

Mas, davant d’una àmplia i variada representació empresarial, ha assegurat que cal treballar per poder desenvolupar les capacitats reals d’una Catalunya que pot ser puntera a Europa. “El 27S no només va de decisions, també va de majories, que és l’únic llenguatge que s’entén a Europa. Ens la juguem molts i per molts anys”, ha dit. I després ha assegurat que Junts pel Sí vol “un país al servei de les persones i de l’activitat productiva” i que “crear riquesa és crear treball i fer país pròsper”.

Enfront del discurs de la por i l’immobilisme, Artur Mas ha deixat ben clar que “tot canvi comporta un risc, però cal parlar també dels riscos de no canviar res, que són molts i per a una majoria”. “Hem d’aprofitar l’oportunitat d’explotar les nostres capacitats i situar Catalunya al lloc que es mereix, com un país de màxima qualitat social i econòmica a Europa”, ha dit.

Artur Mas ha explicat que “Catalunya ho farà bé perquè està preparada”, perquè no s’hi ha llençat “del no res”. “Si amb poques eines i a contracorrent hem aconseguit ser un generador econòmic amb potencial a Europa, imagineu què podrem fer si gestionem els nostres recursos i desenvolupar el nostre potencial?”, ha preguntat.

Ha argumentat Mas que, malgrat que Catalunya és una economia productiva puntera a Europa, en 30 anys de democràcia ha anat perdent recursos pel “drenatge fiscal”, fins a 16.000 milions d’euros. També ha explicat que, malgrat ser un motor econòmic, és a la cua en inversions en infraestructures com amb el corredor Mediterrani, que no només beneficiaria Catalunya sinó també Múrcia, País Valencià i Andalusia. “Malgrat suposar un 50% de l’economia productiva, es farà primer l’AVE des de Madrid”, ha dit i, després, ha advertit que “qui no lluita perquè el 27S surti el Sí, lluita perquè triomfi el projecte d'Aznar i del PP”.

L’economista Oriol Amat, número 7 per Barcelona, ha aprofundit en l’anàlisi de riscos i avantatges i ha donat un missatge de confiança i il·lusió. “No fiem res a la por –ha dit–, hem de confiar que guanyarem el somni per poder construir aquest país amic de l’empresa”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies