Nom de la noticia

31 Maig 2017

Montse Fornells: "La campanya engegada pels Mossos té l'objectiu de disposar d'eines per millorar la seguretat dels malalts d'alzheimer"

El conseller d'Interior Jordi Jané ha destacat el caràcter “pioner” de la iniciativa que preveu la implantació de polseres amb codi QR per als malalts

La diputada de Junts pel Sí, Montse Fornells, ha destacat aquest matí en la seva pregunta parlamentària al conseller d'Interior la campanya Garantint la seguretat de les persones amb Alzheimer presentada el passat 5 de maig pels Mossos d'Esquadra i la Federació d'Associacions de Familiars Malalts d'Alzheimer de Catalunya, que té per objectiu “disposar d'eines per millorar la seguretat dels malalts d'alzheimer i els seus familiars”. Aquesta iniciativa inclou la presentació d'una polsera identificativa amb codi QR amb la qual si una persona amb aquesta malaltia es perd, el ciutadà o policia que el trobi disposarà de totes les dades necessàries per poder-lo socórrer.

Fornells ha explicat que “aquesta és una malaltia amb un gran impacte psicològic i social, tant en malalts com en familiars i cuidadors” i que a causa de l'envelliment de la població cada dia afecta a més gent. Tenint en compte aquesta situació, doncs, Fornells ha volgut destacar la funció que desenvolupen els Mossos d'Esquadra quant a protecció i assistència a la ciutadania, en especial als que més ho necessiten.

Fornells ha explicat que es tracta d'una iniciativa necessària, ja que es tracta d'un “gran problema social que afecta una de cada deu persones majors de 65 anys”. La diputada ha recordat que a Catalunya existeixen uns 112.000 malalts d'Alzheimer i ha afegit que, “a causa de l'envelliment de la població d'aquest país, en pocs anys aquesta xifra es podria veure doblada”.

Per la seva part, el Conseller de l'Interior de la Generalitat, Jordi Jané, ha destacat el caràcter “pioner” d'una iniciativa com la implantació de les polseres amb codi QR, una mesura innovadora en l'àmbit policial per la qual “s'han interessat ja diversos països”. Per últim, ha afegit que, com a mesura preventiva, s'està dotant de guies d'actuació a diverses associacions de familiars per “evitar situacions d'estafa i abusos als afectats per aquesta malaltia”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies