Nom de la noticia

09 Febrer 2017

Montserrat Candini: "El govern espanyol no ha efectuat les actuacions promeses al litoral de les comarques afectades pel temporal de gener"

La diputada de JxSí ha afirmat que “els alcaldes del litoral estem al costat del conseller Rull per tal que la Generalitat lideri la gestió de la zona”

La diputada de Junts pel Sí Montserrat Candini ha interpel·lat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, sobre l'estat del litoral català arran del temporal de gregal que va afectar les costes del Maresme i les Terres de l'Ebre al mes de gener. La diputada ha afirmat que “el govern espanyol no ha efectuat les actuacions promeses al litoral de les comarques afectades pel temporal de gener” i ha afegit que “els alcaldes del litoral estem al costat del conseller Rull per tal que la Generalitat lideri la gestió de la zona”.

La diputada ha repassat les afectacions del temporal que va afectar durant 4 dies el litoral català “que va malmetre platges, passeigs marítims i infraestructures a primera línia de mar, amb inundacions que han afectat habitatges i locals situats davant el mar”. En aquest sentit, Candini ha recordat que “l'Estat espanyol, que té competències en les obres d'interès general, va aprovar l'any 2014 el document Estratègia d'Actuació al Maresme en què es proposaven un conjunt d'obres i actuacions prioritàries que calia portar a terme”. “Aquestes obres suposaven una inversió de 48 milions d'euros – ha afirmat la diputada – i la Directora General de Costes va explicar que properament s'aprovaran els projectes corresponents a la fase 1. Així doncs, el retard en la planificació és considerable”, ha afegit.

Sobre el Delta de l'Ebre, la diputada Candini ha subratllat la vulnerabilitat del territori i ha destacat que “a dia d'avui s'impulsa el projecte LIFE, que preveu tractar la problemàtica del Delta en els diferents aspectes que l'afecten”. La diputada de JxSí ha emfatitzat que “és del tot necessari que el Ministeri impulsi una estratègia pel Delta de l'Ebre i que es constitueixi una taula de treball per impulsar-ne l'aprovació, tal i com es va acordar durant la darrera reunió celebrada al Ministeri”.

Finalment, Candini ha afirmat que “de les actuacions ja promeses i programades per part del govern espanyol, res de res” i ha destacat que els alcaldes/ses “no volem renunciar al principi de res pel territori sense el territori”. Per la diputada, “és important prendre aquelles accions que siguin respectuoses amb la pròpia natura i tenir en compte que el canvi climàtic ens està donant moltes senyals”, ha reblat.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies