Nom de la noticia

26 Juliol 2017

Munell: "L'acord de reducció del transvasament del Ter permetrà retornar al riu el seu cabal òptim i reduir-ne la dependència de l'àrea de Barcelona"

El conseller Rull assegura que és “un acord històric en benefici de la gent del país i la sostenibilitat ambiental”

El diputat de Junts pel Sí, Jordi Munell, ha assegurat que l'acord de reducció del transvasament del Ter permetrà establir “les actuacions i el calendari per al retorn efectiu del cabal del riu Ter i la reducció de la dependència de l'àrea metropolitana de Barcelona envers la seva transferència, que s'assolirà en vàries fases temporals”. Munell ha posat en relleu la importància de la Taula del Ter, l'espai institucional de diàleg creat el desembre del 2016 i on hi han participat administracions locals, usuaris i entitats del territori, entre elles l'Àrea Metropolitana de Barcelona. La primera taula ha permès, segons Munell, “analitzar les mesures orientades a la reducció de l'extracció de cabals del Ter per complir amb els cabals de manteniment del riu que preveu la planificació hidrològica”; mentre que la segona taula “ha analitzat i debatut específicament la gestió en situacions de sequera”, ha apuntat. Amb tot, el diputat ha assegurat que en les dues taules “s'ha treballat de manera intensa per elaborar un full de ruta ambiciós, i alhora realista, que permetrà garantir l'assoliment del bon estat ecològic de la conca del Ter”.

El diputat Munell ha recordat, en la formulació de la seva pregunta al govern, que la solidaritat del Ter envers l'àrea metropolitana de Barcelona “s'ha perllongat durant cinc dècades i ha permès dotar l'abastament d'aigua a la regió metropolitana d'una quantitat i qualitat vitals i indispensables per al desenvolupament i el sosteniment econòmic del país”. A més, ha assegurat que el transvasament “ha comportant un impacte ambiental a la conca del Ter que hi ha impossibilitat, fins ara, l'assoliment del bon estat ecològic”.

Per la seva banda, el conseller de Territori, Josep Rull, ha qualificat aquest acord “d'històric” en la mesura que “planteja retornar les coses al seu lloc”, i ha destacat que aquest és un acord “en benefici de la gent del país i la sostenibilitat ambiental” que se sustenta sobre “una nova governança basada en la confiança”. En aquest sentit, Rull ha recordat que “aquest transvasament només era comprensible en base una legislació feta en un moment de manca de llibertats democràtiques, en època franquista”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies