Nom de la noticia

01 Desembre 2016

Munell: “La comissió d’estudi analitzarà l’emprenedoria i els autònoms i promourà polítiques per impulsar el seu foment”

El diputat ha recordat que “els emprenedors i els autònoms són actors claus en generar llocs de treball i fomentar l’economia”

El diputat de Junts pel Sí Jordi Munell ha assegurat aquest dijous en el ple durant el debat sobre la constitució de la comissió específica d’estudi de l’emprenedoria i de les persones autònomes que serà essencial “per analitzar amb profunditat la seva situació, les seves problemàtiques i promoure polítiques per impulsar-ne el foment”. Munell ha recordat que “Catalunya té una llarga tradició i forta vocació emprenedora. I els autònoms representen el 20% de la població activa i tenen un pes molt important en l’economia productiva de Catalunya”.

Tot i aquesta forta representació dels autònoms al país i la seva aportació a l’economia productiva catalana, són “un dels col·lectius més desafavorits per les diverses normatives existents que els afecten”, ha subratllat Munell. I ha afegit que “tenen dificultats a l’hora d’iniciar l’activitat; són un dels col·lectius amb menys protecció social; forta discriminació en la prestació de l’atur i les repercussions de les seves cotitzacions a les pensions. A més, la mitjana de pensió que cobren els autònoms a Catalunya és un 40% inferior a la pensió del règim general”.

Jordi Munell ha defensat la creació de la comissió d’estudi perquè “Catalunya s’ha configurat com a centre d’atracció de l’activitat econòmica. I per garantir, mantenir l’estat del benestar i generar més llocs de treball cal fomentar l’economia i generar riquesa. En aquest àmbit, els emprenedors i els autònoms són actors claus”. I és per això, que “cal estudiar-ne les fortaleses i febleses amb l’objectiu de no només mantenir-lo sinó incrementar el seu potencial”, ha subratllat.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies