Nom de la noticia

28 Juny 2017

Natàlia Figueras: “Avui es reconeixen uns drets que ens recorden que hem de ser lliures de discriminacions”

La consellera Bassa recorda que el moviment social per l’alliberament gai “va aconseguir convertir una legitimitat en legalitat”

La diputada de Junts pel Sí Natàlia Figueras ha assegurat que avui, Dia de l’Orgull LGTBI, “estem contents de ser on estem, però preocupats perquè a la nostra societat encara hi ha moltes mostres clares d’homofòbia que impedeixen que les persones de LGTBI puguin expressar-se i viure la vida com ells i elles desitgen”. En aquest sentit, Figueras ha dit que avui “es reconeixen uns drets que ens recorden que hem de ser lliures de discriminacions” i ha fet referència al 28 de juny del 1969, una data en què “qui patia discriminació va decidir dir prou”.

La diputada, que ha assegurat que la llei 11/2014 del 10 d’octubre recull “la demanda històrica del ric teixit associatiu que ha liderat durant dècades la reivindicació d’aquests drets”, ha subratllat que les polítiques públiques LGTBI no només van dirigides “exclusivament a unes persones en concret, sinó que van dirigides a tota la societat, perquè encara estem lluny de la plena normalització”. “Volem construir un país d’alta qualitat, una república que ofereixi oportunitats per a tothom”, ha dit Figueres en una pregunta al Govern.

En la seva resposta, la consellera Bassa ha ratificat que gràcies al moviment social que va començar fa gairebé 50 anys per l’alliberament gai, “es va aconseguir convertir una legitimitat en legalitat, com altres ho estem fent amb altres temes”. “Som un govern que donem resposta ara, però també treballem per una república amb tots els drets per a totes les persones del nostre país”, ha assegurat Bassa. La consellera, que ha apuntat que des del Govern s’estan articulant polítiques LGTBI, també ha afirmat que s’està fent formació a personal d’entitats i administracions; així com reforçant les entitats perquè tinguin “visibilitat” i “es puguin erigir com a peça clau de tots els drets del col·lectiu”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies