Nom de la noticia

08 Febrer 2017

Natàlia Figueras: "Malgrat els incompliments de l'Estat, la Generalitat fa un sobreesforç per afavorir la igualtat en l'accés a la universitat de tots els estudiants"

El conseller Baiget ha subratllat que “si l'Estat complís la llei transferint les beques a Catalunya, tindríem 7.000 estudiants becats més”

La diputada de Junts pel Sí Natàlia Figueras ha preguntat al conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, sobre el capteniment del Govern pel que fa a l'incompliment de l'Estat en matèria de beques universitàries. La diputada ha afirmat que “malgrat els incompliments de l'Estat , la Generalitat fa un sobreesforç per afavorir la igualtat en l'accés a la universitat de tots els estudiants”.

“El govern espanyol segueix incomplint les sentències del Tribunal Constitucional per les quals s'hauria de transferir la gestió de les beques a Catalunya”, ha explicat la diputada. “Unes sentències del TC que donen la raó a Catalunya, la primera sentència de l'any 2001 pel qual l'Estat va regular el sistema de beques i altres ajuts a l'estudi de caràcter personalitzat, la de 19 de febrer i la més recent de totes , de 12 de maig”, ha dit Figueras. Sobre aquesta darrera sentència, la diputada Figueras ha explicat que “a banda d'assenyalar que la Generalitat hauria de gestionar la distribució de la quantia variable, el TC tornar a declarar que la competència gestora sobre les beques correspon plenament a la Generalitat.”

Per la diputada de JxSí, “aquests fets comporten, per una banda, un fre a una política pròpia de beques per part de la Generalitat i per l'altre, un greuge als estudiants universitaris sobretot per aquells estudiants que el Ministeri deixa sense cap ajut a la matrícula per motius acadèmics”.

Per la seva banda, el conseller Baiget ha subratllat que “si l'Estat complís la llei i transferís les beques a Catalunya, aquí tindríem 7.000 estudiants becats més” i ha destacat que els reiterats incompliments de determinades sentències “els hem d'assumir cada vegada amb més esforç”. “Si tinguéssim nosaltres les competències – ha afegit el Conseller – hi hauria famílies que podrien accedir a uns recursos que paguen amb els seus impostos, però que per culpa dels incompliments de l'Estat no tenim”, ha reblat.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies