Nom de la noticia

08 Febrer 2017

Neus Lloveras: "Amb la creació de la vegueria del Penedès estem reconeixent la seva singularitat territorial i donem compliment a una reivindicació històrica"

La diputada de JxSí ha destacat que “adaptem la realitat administrativa a la realitat territorial, diversa i heterogènia”

La diputada de Junts pel Sí Neus Lloveras ha defensat el posicionament del grup parlamentari sobre l’aprovació de la creació de la vegueria del Penedès. La diputada ha subratllat que “amb aquesta creació estem reconeixent la seva singularitat territorial i donem compliment a una reivindicació històrica”.

La diputada ha destacat que amb la fundació d’aquesta vegueria “adaptem una realitat administrativa a la realitat territorial, que confereix al territori un caràcter d’unitat basada en criteris geogràfics, històrics, sociològics i econòmics”. Lloveras ha afegit que “aquest és un territori divers, heterogeni, interessant i ple de singularitats que afavoreixen una relació de complementarietat entre els municipis”.

Sobre la necessitat de dotar de centralitat específica a la vegueria, Neus Lloveras ha especificat que els factors que determinen aquesta necessitat passen per “afavorir una organització més eficient, potenciant la proximitat i la simplificació administrativa”. Un altre aspecte destacat per la diputada ha estat el desenvolupament socioeconòmic del territori i ha subratllat que a la vegueria “hi ha comarques amb uns índex d’atur notables pel que la generació d’activitat econòmica ha de ser una prioritat”.

“Amb la creació d’aquesta vegueria – ha argumentat la diputada – reconeixem l’expressió de la voluntat popular majoritàriament manifestada durant més de 10 anys, amb un moviment reivindicatiu que agrupa 66 ajuntaments, 4 consells comarcals, 13 associacions empresarials i més de 20.000 empreses, entitats i particulars”.

Finalment, la diputada de JxSí ha afirmat que “avui és un dia de gran felicitat per moltes persones que creiem fermament en la necessitat de posar en valor les singularitats dels diferents territoris del nostre país” i ha afegit que “el Penedès ha de deixar de ser perifèria per convertir-se en el centre en una Catalunya descentralitzada i ben vertebrada”. “En un moment en què molts catalans volem definir el país que volem – ha dit Neus Lloveras – el territori del Penedès volem ser presents en aquest debat, però començant amb igualtat de condicions com a vuitena vegueria”, ha reblat.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies