Nom de la noticia

10 Setembre 2015

Neus Munté: “Hem de mantenir l’esperit dels lluitadors que s’hi han deixat la pell, hem d’estar a l’alçada de la seva perseverança”

Junts pel Sí ret homenatge als caiguts durant el setge de 1714 amb Neus Munté, Oriol Amorós, Núria Picas i Ada Parellada

El Fossar de les Moreres ha acollit un nou acte commemoratiu per recordar als barcelonins caiguts durant el setge de 1714. La candidatura Junts pel Sí ha estat representada per Neus Munté, Oriol Amorós i Núria Picas.

Munté ha iniciat la seva intervenció amb un “record per totes aquelles persones que han patit repressió i persecució” i ha afegit que estaven allí “no per parlar de derrotes sinó perquè fa 300 anys va començar un camí per recuperar la llibertat”. La candidata també ha aprofitat la seva intervenció per encoratjar els assistents a omplir la Meridiana demà, Diada Nacional de Catalunya. “Tenim una oportunitat per sentir-nos orgullosos i mobilitzar energies, mostrar que som capaços de cridar en defensa dels nostres drets”, ha animat.

Sobre el 27S, la candidata ha dit que Catalunya està “a poc més de dues setmanes de culminar el que la ciutadania va fer el 9N”. I ha afegit que “des de Catalunya s’han fet moltes aportacions a l’Estat per ajudar a la seva democratització que no han estat valorades sinó bandejades”. Per això, ha denunciat: “No podem permetre que se’ns titlli d’insolidaris i totalitaris”.

Finalment, Munté ha afirmat que la ciutadania “té el repte de mantenir l’esperit dels lluitadors que s’hi han deixat la pell”. “Ens hem de mantenir a l’alçada de la seva perseverança”, ha reblat.

Per la seva banda, Oriol Amorós ha tingut un record per a tots aquells “que ho van donar tot per recuperar les llibertats”. A més, Amorós ha recordat als candidats de Junts pel Sí que estan “a tocar d’aconseguir un somni” però que encara “falten uns puntets” i ha conclòs la seva intervenció afirmant que Catalunya té “el dret i la possibilitat de ser un dels millors països del món”.

Finalment, Núria Picas ha afirmat que cal que el 27S “tots vagin a votar per a guanyar la cursa de la seva vida” mentre que Ada Parellada ha afirmat emocionada que aquest moment el recordarà tota la vida.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies