Nom de la noticia

16 Setembre 2015

Oriol Amat assegura a Badalona que “les pensions a Catalunya estan avui més que garantides i poden ser millors en el futur”

A l’acte, Artur Mas ha afirmat que “una Espanya unida ho pot estar amb o sense Catalunya”

Junts pel Sí continua donant motius econòmics per votar Sí el 27S. Avui ho ha fet al Museu d’Història de Badalona, on els candidats Oriol Amat, Artur Mas i Elisenda Paluzie han posat blanc sobre negre càlculs i xifres sobre Seguretat Social, sobre cotitzacions o sobre superàvit. Ho han fet per afirmar que les pensions, en un nou Estat, estan garantides sense cap mena de dubte.

“La Seguretat Social rep les cotitzacions gràcies a les persones que treballen i aquestes cotitzacions venen dels ingressos dels qui cotitzen; a més la Seguretat Social paga les prestacions d’atur, que treu d’un saldo que pot ser positiu o negatiu”, ha explicat Oriol Amat. Per això, l’economista ha afirmat que “és a Catalunya on les pensions estan garantides i poden ser millors perquè hi ha superàvit perquè els treballadors generen més ingressos i hi ha més ocupació i sous més elevats”.

També Elisenda Paluzie ha explicat que “si el 2016 es proclama la independència hi haurà un dèficit menor de la Seguretat Social” i ha afegit que hi ha diverses maneres de gestionar-lo. En xifres, Paluzie ha afirmat que “l’increment seria de 47.000 milions per any i les pensions a pagar d’uns 2500 milions”. “No podem acceptar ni més demagògia ni més campanya de la por respecte les pensions”, ha assegurat.

Artur Mas ha afirmat de manera contundent que “no només les pensions estan garantides sinó que no corren cap perill” i ha lamentat que “tots aquells que diuen que les pensions a Catalunya estan en perill si som independents no han donat cap de les explicacions que els favorables del Sí donen”. Mas ha afegit que “aquesta candidatura intenta fer les coses bé i explicar la veritat, no fer demagògia”.

Alhora, Artur Mas ha tornat a reiterar que les pensions estarien garantides i podrien ser més altes, “si la població de Catalunya decideix fer un pas històric a partir del 27S”. Amb aquestes paraules, Mas ha volgut contrarestar la que anomena “campanya barroera de la por”, la que “s’ha engegat des de l’Estat espanyol” i que només busca “espantar”. “En aquesta campanya de falsedats –ha dit Artur Mas–, ens volen fer entendre que a Madrid tenen un lloc amb calaixets on cadascú hi té els diners de la seva pensió però això no és cert”.

La resposta a Barack Obama

A les preguntes dels periodistes, que demanaven una resposta sobre les declaracions del president dels Estats Units, Barack Obama, sobre la situació actual d’Espanya, Artur Mas ha dit que li semblen unes paraules “lògiques”. “Segur que parla en aquests termes en referència a d’altres països. Espanya pot estar unida amb o sense Catalunya”, ha assegurat i s’ha mostrat sorprès amb el fet que “el govern espanyol vagi per tot arreu parlant de Catalunya i no ho faci amb les institucions catalanes”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies