Nom de la noticia

18 Setembre 2015

Oriol Junqueras: “Els banquers del No són els que han destrossat el sistema bancari que els ciutadans hem hagut de rescatar”

Manresa celebra plena de gom a gom la visita de Junts pel Sí

El mateix dia que Junts pel Sí ha arribat als 100.000 candidats, el mateix dia que més de 550 sindicalistes s’han adherit al manifest a favor del procés sobiranista i el mateix dia que les principals federacions de la banca amenacen de marxar de Catalunya, els veïns i les veïnes de Manresa no es fan enrere i enlairen la revolta dels somriures. Més de 4.500 persones han acollit l’acte de Junts pel Sí, on Valentí Junyent, alcalde la ciutat; i Xantal Llavina han donat pas a Artur Mas, Oriol Junqueras, Carme Forcadell i Adriana Delgado.

“Mentre nosaltres celebràvem l’acte de ‘Sindicalites pel Sí’, apareixen els banquers de No, els mateixos que han destrossat el sistema bancari espanyol que nosaltres, els ciutadans, hem hagut de rescatar”, ha denunciat Oriol Junqueras, obertament indignat. El número 5 per Barcelona, però, ha volgut animar els assistents i els ha recordat que l’objectiu últim del procés és tenir un nou país nou que ajudi com el que més a fer créixer Europa. “Ens morim de ganes de deixar de ser independentistes però volem ser demòcrates i federalistes europeus per tota la vida, volem construir una Europa molt millor de la que construeixen els que ens manen”, ha encoratjat.

Artur Mas també ha recolzat Junqueras i ha afirmat que “davant de les pressions del poder de Madrid i altres poders mundials, Catalunya té la gran oportunitat de demostrar que la decisió del poble val molt més”. “L’Estat fa tot el possible perquè Catalunya s’espanti, fins i tot ha mogut el poder financer per fer-los dir que, segons què votem el 27S, quedarem fora de la UE i de l’euro”, ha denunciat el número 4 per Barcelona. Però ha argumentat que, de fet, “usen l’estratègia de la por perquè el que realment els fa por és Junts pel Sí i totes les candidatures a favor del procés”.

“Saben que si guanyem les eleccions, Europa i el món en prendran nota i la lectura serà que, democràticament i amb un somriure, la ciutadania catalana ha decidit prendre el camí propi”, ha reblat Mas. I Carme Forcadell l’ha refermat: “Som nosaltres els que encapçalem aquest projecte i no els bancs, que tenen por perquè en una Catalunya independent volem un sistema bancari net i transparent, no com el que tenim ara”. Forcadell també ha animat a explicar a tothom que “el projecte dels del Sí és el de les llibertats democràtiques i la justícia social”, on tothom hi tindrà cabuda, vinguin d’on vinguin.

En el mateix sentit ha intervingut Adriana Delgado, que ha declarat sentir-se “contenta de veure el carrer tan ple de persones que volen fer un canvi i volen fer la revolució dels somriures”; i David Bonvehí, que ha demanat que Catalunya lluiti per tenir un Parlament “lliure i sobirà”. Finalment, Josep Maria Mainat ha aixecat els aplaudiments del públic quan ha exclamat: “Encara no és festa major però potser ho serà d’aquí una setmana!”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies