Nom de la noticia

13 Setembre 2015

Oriol Junqueras: "Tenim l’oportunitat de guanyar i donar sentit a la lluita d’aquells que ens van precedir"

Isona Passola ha assegurat davant de més de 500 persones a Sant Cugat que cal lluitar per un “estat del benestar”

Els actes de Junts pel Sí se succeeixen aquests dies arreu de Catalunya. Avui ha estat el torn de Sant Cugat del Vallès, on unes 500 persones han rebut a Oriol Junqueras i Isona Passola a l’acte ‘Votem Junts’. En ell, Junqueras ha volgut recordar que “la història de Catalunya ha tingut circumstàncies molt adverses” que han fet que la gent gran hagi hagut de viure “temps molt difícils” per encoratjar els joves “que ara tenen l’oportunitat de guanyar”. “Sobre les nostres espatlles descansa una responsabilitat molt especial. Tenim l’oportunitat de donar sentit a la lluita d’aquells que ens van precedir”, ha reblat.

Alhora, el candidat número 5 per Barcelona ha demanat a les generacions més grans que transmetin “el compromís, la lluita i la responsabilitat a les generacions més joves”. En aquest sentit, ha alertat que “tot allò que la ciutadania va construir cohesionada està en perill” i que “ara és el moment de defensar-ho”. “Gaudiu i recordeu aquesta experiència, perquè no la tornareu a viure mai més”, els ha demanat.

A l’acte també ha intervingut Isona Passola, candidata número 76 per Barcelona, que ha alertat de la possibilitat de perdre “l’ascensor social”, que ha funcionat tan bé a Catalunya. Passola ha fet una crida a “defensar l’estat del benestar”. En aquest sentit, ha assegurat que “amb un nou Estat Catalunya podria ser com Dinamarca, com Suècia, com els països més avançats d’Europa”, però que “pateix un Estat depredador que reparteix els nostres recursos en contra nostra”.

Passola ha denunciat que “la generació més preparada està marxant en massa a l’estranger per quedar-s’hi, perquè aquí no troben feina” i, per això, ha dit, només hi ha “una possibilitat d’acabar amb aquesta situació, que és votar”. “Els joves podran treballar aquí i la gent gran tindrà garantides les pensions gràcies a que hi haurà molta gent jove treballant”, ha explicat.

En l’acte, que ha estat presentat per l’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, hi han participat joves de diverses edats, que han llegit emotius textos i dipositat somnis i esperances dins d’una pila d’urnes.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies