Nom de la noticia

19 Gener 2017

Orobitg: "Aquests pressupostos permetran deixar enrere una justícia tradicionalment ancorada en l'immobilisme i avançar cap a una del segle XXI"

El conseller Carles Mundó destaca que “Justícia gestionarà un pressupost de 995 milions d'euros per al 2017, el que representa un increment del 16%”

El diputat de Junts pel Sí Jordi Orobitg ha defensat els comptes del departament de Justícia perquè considera que permetran fer un salt endavant fins a portar-la a una administració pròpia del segle XXI. “Aquests pressupostos permetran deixar enrere una justícia tradicionalment ancorada en l'immobilisme i avançar cap a una del segle XXI”, ha afirmat Orobitg a la comissió de Justícia, on els comptes han superat les esmenes a la totalitat.

“Tinc el convenciment que les mesures impulsades pel Departament, sumat a la llei del Llibre Sisé, han d'ajudar a configurar una millor justícia”, ha expressat Orobitg, que defensat que cal lluitar per aprovar els comptes i així poder impulsar els canvis. “No volem renunciar a les millores que proposen aquests pressupostos”, ha afegit. El diputat ha afirmat, també, que són uns pressupostos no ordinaris i que generen entusiasme: “Per nosaltres aquests són els pressupostos de la il·lusió, el poble podrà decidir el seu futur, i vostès no ens la faran perdre”, ha dit.

Finalment, Orobitg ha volgut posar de relleu tota la feina que ha dut a terme el departament en aquest primer any de mandat. “Quan van presentar el pla de Govern, alguns van dir que era poc realista perquè deien que en 18 mesos ens quedaríem curts. Potser ens quedarem curts de propostes, perquè ja s'han realitzat molts dels compromisos i s'han avançat alguns”, ha sentenciat.

El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha explicat que “Justícia gestionarà un pressupost de 995 milions d'euros per al 2017, el que representa un increment del 16% respecte el de 2015”. El conseller ha destacat també que s'estan complint els “compromisos” que es van prendre fa un any, “com el conveni pel tancament de la presó Model”. Respecte al tancament de la presó, ha recalcat que “ningú es quedarà sense feina, ni funcionaris ni interins” i ha refermat el compromís de la construcció de dos nous centres penitenciaris a la zona franca.

Mundó ha denunciat la manca d'inversió de l'Estat, recordant que “no crea cap nou jutjat a Catalunya des del 2010”, que faltarien 70 nous jutjats per igualar les ràtios de jutges per habitant que hi ha al conjunt de l'Estat i ha lamentat que no arribi “ni un sol euro” dels 60 milions que l'Estat recapta cada any en taxes judicials a territori català. Finalment, ha subratllat l’“accent social” d'un pressupost que situa “les persones al centre de l'acció política”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies