Nom de la noticia

09 Novembre 2016

Orobitg: "Cal prestar la màxima atenció a les víctimes dels delictes quan són menors, atesa la seva vulnerabilitat"

El Govern considera que cal apujar dels 18 anys actuals fins als 30 l'edat a partir de la qual es comença a comptar perquè prescriguin els delictes sexuals a menors

El diputat de Junts pel Sí Jordi Orobitg ha mostrat aquest dimecres la preocupació del Grup Parlamentari sobre la regulació del règim de prescripció dels delictes sexuals a víctimes que són menors d'edat. “Cal prestar la màxima atenció a les víctimes dels delictes especialment vulnerables, com els menors d'edat i les persones dependents o subordinades a aquells que exerceixen una posició de força o de de domini”, ha dit Orobitg.

El diputat de JxSí ha explicat, a més, que, després de l'alarma social provocada pel degoteig de delictes sexuals contra menors, la Conselleria de Justícia va encarregar al Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada un estudi comparant les diferències existents entre la regulació de la prescripció de delictes quan la víctima és menor d'edat entre el marc jurídic espanyol i el d'altres estats d'Europa occidental com Alemanya, Àustria, Suïssa i Itàlia.

“Els actes d'abús i de violència sobre menors és repugnant i genera rebuig unànime en tota la societat, i és la nostra obligació que els Tribunals hi donin resposta”, ha explicat el conseller de Justícia, Carles Mundó. En aquest sentit, Mundó considera que cal apujar dels 18 anys actuals fins als 30 l'edat a partir de la qual es comença a comptar perquè prescriguin els delictes sexuals a menors. “Tots els ordenaments preveuen un període de prescripció però el que és important és garantir que la prescripció arribi quan la maduresa de la víctima li permet afrontar aquesta situació i tenir la valentia per donar-hi resposta”, ha conclòs.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies