Nom de la noticia

25 Gener 2017

Orobitg celebra l'acord assolit entre Justícia i els sindicats sobre realitzar un concurs-oposició per augmentar l'estabilitat de la plantilla i l'eficàcia dels jutats

El conseller Mundó reivindica que “feia 10 anys que no s'arribava a un acord amb tots els sindicats” i que servirà “per gestionar amb més eficiència i eficàcia”

El diputat de Junts pel Sí Jordi Orobitg ha celebrat avui en la sessió de control al Govern al Parlament de Catalunya l'acord assolit entre el departament de Justícia i tots els sindicats del sector per realitzar un concurs-oposició que permetrà “augmentar l'estabilitat de la plantilla i l'eficàcia dels jutats”. Es tracta del primer acord d'aquestes característiques en els darrers 10 anys.

Orobitg ha explicat que a dia d'avui “el percentatge de personal interí en el departament de justícia assoleix el 40%, situació que no és desitjable i que s'ha de combatre mitjançant la convocatòria de concursos oposició”. El diputat considera que aquest mecanisme permet “consolidar places a dia d'avui interines”, però també “lluitar contra un dels grans problemes que afecten al nostre sistema judicial, el de la mobilitat del personal, que evidentment te conseqüències notables en la qualitat i agilitat del servei”.

El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha destacat que “el concurs-oposició és la millor via per evitar l'augment de personal interí” i per aconseguir una solució que generi “estabilitat a la plantilla”. “Un acord que ha de servir per millor l'administració de Justícia i per gestionar-la amb més eficàcia i més eficiència”, ha afegit Mundó. En aquest sentit, el conseller ha explicat que “la decisió ha estat molt benvinguda perquè des del departament no volíem seguir incrementant el nombre d'interins” i ha reivindicat que es tracta del primera gran acord amb els sindicats dels darrers 10 anys. “Feia 10 anys que no s'assolia un acord amb tots els sindicats del sector de la justícia”, ha conclòs.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies