Nom de la noticia

17 Febrer 2016

Orobitg: "El govern espanyol vulnera el legítim dret dels aspirants a advocat a fer l'examen en català"

El Govern lamenta la “manca de voluntat política” de l'executiu espanyol per normalitzar l'ús del català en l'àmbit de l'administració de la Justícia

El diputat de Junts pel Sí Jordi Orobitg ha instat el Govern a treballar perquè les proves d'accés a l'advocacia es puguin fer en català.

“Només el 12,5% de les sentències dictades pels òrgans jurisdiccionals amb seu a Catalunya estaven redactades en català”, ha lamentat aquest dimecres Orobitg durant la sessió de control al Govern, constatant les dificultats amb què topen els ciutadans i els operadors jurídics per utilitzar amb normalitat la llengua catalana en l'àmbit de l'administració de la Justícia.

En aquest sentit, el diputat de JxSí ha explicat que, l'any 2015, els col·legis d'advocats de Catalunya, l'Institut d'Estudis Catalans i les administracions públiques catalanes van denunciar que les proves d'accés a la professió d'advocat, a què van concórrer 442 graduats en Dret a Catalunya, només podien ser efectuades en castellà, “vulnerant el legítim dret dels aspirants a fer-ho en la llengua pròpia”. I tot i que el Ministerio de Justicia es va comprometre a facilitar en la realització de la prova en totes les llengües oficials a l'estat espanyol, les proves de la propera convocatòria, aquest mes de febrer, només es podran fer en castellà.

El conseller de Justícia, Carles Mundó, per part seva, ha lamentat que, tot i la cooperació oferta pel Govern de la Generalitat per facilitar que els exàmens es puguin fer en català, el Ministerio de Justicia no ha tingut la “voluntat política” de fer-ho possible. “A l'escola tots hem de canviar de llengua per un sol alumne. En canvi, 900 graduats han de fer la prova d'accés a l'advocacia en castellà”, ha lamentat.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies