Nom de la noticia

23 Març 2017

Orobitg: "El projecte de llei sobre les voluntats digitals té una incidència clara a la realitat diària que viuen els catalans"

El diputat de Junts pel Sí ha defensat que es tracta d'una iniciativa pionera que busca regular el llegat dels difunts a l'entorn digital i protegir els drets dels menors

El diputat de Junts pel Sí Jordi Orobitg ha defensat avui al Parlament el Projecte de Llei sobre les voluntats digitals, que ha superat el tràmit d'esmenes i continuarà el curs parlamentari. Orobitg ha destacat que es tracta d'una norma que té una repercussió en el dia a dia dels ciutadans: “Aquesta iniciativa legislativa té una incidència clara en la realitat diària de tots els catalans”, ha afirmat el diputat. “Amb aquesta mesura regularem matèries tan sensibles com la presència de menors i tutelats en entorns digitals”, ha destacat.

Tant el diputat com el conseller de Justícia, Carles Mundó, han destacat que es tracta d'una llei pionera i que busca regular fets que fins fa pocs anys no formaven part de la vida dels ciutadans. La norma principalment regula el llegat dels difunts en l'entorn digital i atorga eines als pares per poder protegir els menors dels riscos de les xarxes socials i el món digital. “És fonamental adoptar les mesures necessàries per protegir els drets dels menors a l'entorn digital”, ha subratllat.

Orobitg ha reivindicat també la transparència del tràmit parlamentari davant les crítiques d'algun dels grups de l'oposició: “Els portaveus dels diferents grups fa més de cinc mesos que compten amb el text del projecte de llei i s'han dut a terme jornades de difusió plurals, en les quals han intervingut favorables i detractors”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies