Nom de la noticia

26 Juliol 2017

Orobitg: "Les dades del primer semestre de 2017 abonen la consistència del sector turístic a Catalunya com un dels pilars de la nostra economia"

El conseller Santi Vila ha destacat que el país és “una veritable potència del turisme com a receptor i com a emissor”

El diputat de Junts pel Sí Jordi Orobitg ha defensat la bona evolució del sector del turisme en la seva pregunta al conseller d'Empresa i Ocupació, Santi Vila, a la sessió de control. “Les dades del primer semestre de 2017 abonen la consistència del sector turístic com un dels pilars de la nostra economia. De gener a maig de 2017, Catalunya ha rebut 6,6 milions de turistes estrangers, el que suposa un 10,5% més del mateix període l'any 2016”, ha afirmat Orobitg. “Catalunya és un país on el sector industrial té un pes específic molt important, però també el sector turístic és transcendent. Aquest adjectiu mereix qui genera el 14 % del Producte Interior Brut i el 12 % de l'ocupació del país”, ha destacat.

Orobitg ha repassat també les dades de 2016, on ha destacat que van arribar a Catalunya 18 milions de turistes estrangers, generant una “despesa total acumulada per part dels qui van visitar Catalunya de 17.434 milions d'euros”. “Aquestes xifres situen Catalunya com el 8è país d'Europa, en ingressos pel turisme, i el 9è en turistes internacionals. Tenim un país obert, amb clara vocació internacional i voluntat d'excel·lir”, ha sentenciat Orobitg, que ha preguntat al conseller com s'està gestionant la incidència que pot generar.

El conseller d'Empresa i Ocupació, Santi Vila, ha afirmat que el Govern ha de gestionar aquesta qüestió com una oportunitat: “Aproximar-nos a aquesta temàtica com una problemàtica i no com una oportunitat seria equivocar-nos molt. L'activitat turística té moltes coses positives en els seus impactes econòmics i socials i també algunes externalitats negatives”. Vila ha destacat que s'està treballat per fer una aposta clara per “un model que sigui sostenible no només ambiental sinó territorial també i sempre amb l'excel·lència com a referent”.

“Aquest és un país de veritable potència del turisme com a receptor i com a emissor”, ha conclòs Vila.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies