Nom de la noticia

29 Juny 2016

Orobitg: "Només el 8,4% de les sentències judicials a Catalunya es dicten en català"

El Govern lamenta la “situació residual i d'emergència” del català a la Justícia i constata que “només amb les eines d'un Estat tindrem la possibilitat de revertir-ho”

El diputat de Junts pel Sí Jordi Orobitg ha mostrat la preocupació del Grup Parlamentari per la situació del català a la Justícia. “Al 2015, només el 8,4% de les resolucions judicials dictades pels òrgans jurisdiccionals amb seu a Catalunya han estat dictades en català, la pitjor dels darrers 10 anys”, ha lamentat aquest dimecres Orobitg durant la sessió de control al Govern, constatant que les dades són encara més alarmants a demarcacions com Tarragona, amb només un 3,6% de sentències en català, i les Terres de l'Ebre, amb un 5,5%.

En aquest sentit, Orobitg ha recordat la recent recomanació del Comitè de Ministres del Consell d'Europa, que s'ha adreçat al govern espanyol en relació amb l'aplicació de la Carta Europea per a les Llengües Regionals o Minoritàries, suggerint que “s'intensifiquin les mesures pràctiques destinades a garantir l'adequada presència de les llengües cooficials a l'Administració de l'Estat”.

“Cap solució a aquest problema arribarà des del govern espanyol, atesa la seva indiferència quan no bel·ligerància vers els més elementals drets fonamentals i principis democràtics”, ha afegit el diputat de JxSí. Per això, el diputat s'ha compromès a “treballar activament en la recerca d'un Estat que garanteixi pels nostres ciutadans un millor i nou país”.

El conseller de Justícia, Carles Mundó, per part seva, ha lamentat la “situació residual i d'emergència” del català a la Justícia. “El Departament de Justícia continuarà empenyent polítiques d'impuls del català però no farem miracles fins que el marc normatiu no canviï: actualment, hi ha una llengua obligatòria és el castellà i una d'optativa, que és el català. Només amb les eines d'un Estat tindrem la possibilitat de revertir-ho”, ha sentenciat Mundó.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies