Nom de la noticia

24 Febrer 2016

Orobitg: "Volem assolir les plenes competències en matèria de Justícia"

El diputat de JxSí lamenta la manca d'inversió en Justícia per part del govern espanyol

El diputat de Junts pel Sí Jordi Orobitg ha destacat aquest dimecres la voluntat de la Generalitat d'assumir la integritat en l'àmbit competencial i normatiu de la Justícia a Catalunya. “A Catalunya volem assolir les plenes competències en matèria de Justícia”, ha declarat Orobitg en la seva intervenció davant la comissió de Justícia, en què el conseller Carles Mundó ha presentat les prioritats del departament. “Els problemes de la Justícia a Catalunya només són resolubles amb plenes competències i amb la gestió dels recursos que generem els catalans”, ha afegit.

En aquest sentit, el diputat de JxSí ha celebrat que aquesta setmana el Govern hagi aprovat enviar al Parlament el Projecte de llei del llibre sisè del Codi civil català i reprendre, així, la tramitació per completar la regulació catalana del dret civil i poder exercir totes les competències en aquest àmbit des de la Generalitat, substituint la llei espanyola en aquesta matèria.

Orobitg també ha assenyalat que un dels reptes d'aquesta conselleria serà l'augment d'ingressos per aconseguir un millor funcionament del Departament de Justícia, vista la manca d'inversió del govern espanyol. “Tot i l'aportació ingent de recursos de la Generalitat, no trobem una actuació equitativa per part del govern espanyol. I Catalunya no participa d'activitats que puguin generar ingressos, com la recaptació de taxes i dels interessos que generen els dipòsits judicials, i la recuperació i gestió d'actius”, ha lamentat.

El diputat també ha assenyalat altres prioritats per la legislatura, com desenvolupar la nova Oficina Judicial, gestionar de manera integral tot el personal del Departament, promoure millores als centres penitenciaris, i aplicar el Protocol d'Istanbul sobre tortura, atenent a les peticions del Síndic de Greuges, entre d'altres.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies