Nom de la noticia

17 Març 2016

Pascal: "Tenen l'obsessió d'emmudir el moviment democràtic més potent del sud d'Europa. No renunciarem a explicar-nos al món"

El diputat Jordi Sendra, al seu torn, ha dit que “fem acció exterior per voluntat política i per continuar sent la millor regió per invertir al sud d'Europa”

Els diputats de Junts pel Sí, Marta Pascal i Jordi Sendra, han defensat el posicionament del grup parlamentari en dues mocions referents a l'acció exterior i les competències del govern de la Generalitat en aquest àmbit, que s'han presentat per part de C’s i PP, respectivament, al ple del Parlament.

“Tenen l'obsessió d'emmudir el moviment democràtic més potent del sud d'Europa. No hi renunciarem”, ha afirmant Marta Pascal durant el seu posicionament sobre la moció referent a l'acció exterior. La diputada ha explicat que la Generalitat pot fer acció exterior “per coherència històrica, ja se'n feia des de l'època medieval, i per coherència legal perquè així ho diu l'Estatut.” “Així doncs – ha afirmat la diputada – no renunciarem a les eines que tenim per projectar Catalunya com a país obert, dinàmic, ric i amb ganes d'interactuar amb Europa i amb el món.”

“Vostès volen que ens emmirallem en la política exterior del govern espanyol. Doncs no”, ha dit Pascal qui ha recordat que els pressupostos que disposen en aquest àmbit tant el govern espanyol com el català “són de 1.800 milions i de 17 milions, respectivament. On veuen els fantasmes?”, ha interpel·lat la diputada, qui ha afegit que “volen que venguem la marca Espanya i aquesta no ven.” Finalment, la diputada Pascal ha dit que “són vostès qui ens situen al món portant constament al Tribunal Constitucional l'acció exterior de la Generalitat; fan el ridícul i el món s'hi fixa.”

Per la seva banda, Jordi Sendra ha defensat el posicionament de Junts pel Sí en la moció sobre la suspensió de determinades competències del departament d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència presentada pel PP. Sendra ha afirmat que “mentre construïm estructures d'estat, el Govern seguirà fent acció exterior perquè en tenim les competències i és vital i necessària. És la nostra voluntat política i volem continuar sent la millor regió per invertir al sud d'Europa.” En aquest sentit, el diputat ha afirmat que “explicarem la situació política amb un moviment cívic i democràtic al darrere que avui compta amb la majoria del Parlament per tal de decidir el futur de Catalunya.” Sobre el TC, el diputat Sendra ha recordat que “tot i que aquest tribunal dicti sentències favorables a la Generalitat, com la referent al 0,7% de l'IRPF, el govern espanyol les incompleix sistemàticament” i ha reblat “quina credibilitat ens mereix aquest tribunal que, a més, presideix un militant del PP?”

Jordi Sendra ha acabat la seva intervenció afirmant que “el Govern seguirà fent acció exterior com fins ara i mitjançant el mateix format. Caminem per poder ser i amb pas ferm.”

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies