Nom de la noticia

16 Febrer 2017

President Puigdemont: "Si fallem per manca de coratge o decisió, totes les Muriels del món que ens han portat a aquí sí que tindran dret a inhabilitar-nos"

Pel vicepresident Junqueras, “si som molts els que tenim el mateix compromís que tenia la Muriel, segur que assolirem la República Catalana”

El Paranimf de la Universitat de Barcelona ha quedat petit per acollir l'acte d'homenatge a Muriel Casals organitzat pel grup parlamentari de Junts pel Sí. L'acte ha estat conduit per Lluís Llach i Sílvia Bel, els quals a través de música i versos han volgut transmetre el sentiment que generava Muriel Casals entre els assistents.

Durant els parlaments, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat que “si fallem per manca de coratge o de decisió, totes les Muriels del món que ens han portat a aquí sí que tindran dret a inhabilitar-nos”. El president Puigdemont ha explicat que “vaig ser testimoni de la gestació de JxSí i la Muriel Casals va participar activament amb l'objectiu d'escriure aquest somni”. El president de la Generalitat ha subratllat que “sabíem que la trobaríem a faltar, sobretot en allò humà, i que havíem de treballar molt per fer la tasca de recosir el treball parlamentari, però per sort tenim en Lluis Llach”. El president Puigdemont ha poat en valor “el capteniment de la Muriel: davant la provocació i la injustícia, ironia, serenor, empatia, mà estesa, paciència, persistència i resiliència, i ens farà guanyadors”. El President ha finalitzat la seva intervenció afirmant que “si hem arribat fins aquí és que estem guanyant, no ho perdeu de vista”.

El vicepresident Oriol Junqueras ha recordat com va conèixer a Muriel Casals mentre desenvolupava la docència universitària i ha destacat la seva “generositat i voluntat inclusiva”. “La Muriel tenia capacitat d'acollida i de mobilització, amabilitat, voluntat d'explicar-se i compromís”, ha explicat Junqueras. “Si som molts els que tenim el mateix compromís que tenia la Muriel Casals, segur que assolirem la República Catalana”, ha reblat.

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha afirmat que Muriel Casals “viu en totes les lluites en què va participar” i ha assenyalat que “les causes que vas defensar van ser moltes, però es poden resumir en una: la causa de la llibertat”. Forcadell ha recordat que “definia la independència com el projecte per treballar per la llibertat dels ciutadans i deia que volíem ser un Estat per exercir la solidaritat”. En la seva intervenció, la presidenta Forcadell s'ha dirigit a Muriel Casals: “ens va regalar el seu exemple i ens va llegar la seva manera de ser i de fer, la seva bonhomia, fermesa i coratge” i ens va fer veure que “era possible liderar un projecte amb un somriure”.

Per la seva banda, el conseller Raül Romeva ha destacat de la Muriel “el rigor i el respecte basat en l'exigència de les coses ben fetes” i la seva “honestedat”. Romeva ha explicat que tenia “voluntat i obsessió de sumar, volia i exigia a la resta que sumés”. “A la nostra societat, quan algú s'obsessiona en construir ponts i espais que des de la discrepància s'uneixen, s'ha de posar en valor”, ha afegit el conseller Romeva qui ha destacat que totes aquestes qualitats eren desenvolupades “amb un somriure”.

Germà Bel, diputat de JxSí, ha afirmat que “Muriel va ser una oportunitat d'aprendre i encara ho és”. “La Muriel segueix estant amb nosaltres perquè encara ens permet aprendre d'ella”, ha afegit. Per la seva banda, Josep Maria Forné, diputat de JxSí, ha assenyalat que “parlar de cor sobre què vols, en política i a la vida, és difícil però amb la Muriel ho havíem aconseguit”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies