Nom de la noticia

25 Agost 2015

Raül Romeva acaba avui la ruta 'Candidats del Sí' que l’ha dut per tota Catalunya

En quatre dies ha recorregut més de 1.200 quilòmetres i visitat 13 municipis i ha viatjat en transport públic i s'ha allotjat en cases particulars

El cap de llista de la candidatura Junts pel Sí, Raül Romeva, ha finalitzat avui la ruta Candidats del Sí que l’ha dut per diverses poblacions del país. Romeva ha recorregut, en transport públic i cotxe, més de 1.200 quilòmetres, ha visitat 13 municipis i viscut amb l’emoció lògica d’una gira tan intensa la proximitat de milers de persones que l’han volgut escoltar quan compartia els arguments del sí i que l’han animat amb el seu suport. També ha sigut una oportunitat magnífica per exposar a tothom la necessitat de fer molt més gran encara el suport creixent a Junts pel Sí.

Tren a Tortosa

Va començar aquesta ruta divendres 21 d’agost, viatjant en tren de Barcelona a Tortosa (Baix Ebre). Va visitar la festa major d’Ulldecona i va fer nit a Masdenverges (Montsià), amb els seus pares Jordi i Montse.

El dia següent, dissabte 22 d’agost, a les Terres de l’Ebre, va participar a la presentació dels candidats en un acte a Tortosa, amb Germà Bel, Carme Forcadell, Lluís Salvadó i Meritxell Roigé. El mateix dia, a la tarda, va tancar l’acte de presentació a Tarragona (Tarragonès), amb Germà Bel, Montserrat Palau, Montserrat Vilella, Manuel Puerto, Ferran Civit, Albert Batet i Francesc Xavier Grau.

Abans havia anat a Reus (Baix Camp), on es va adreçar de manera improvisada a més d’un centenar de persones que s’havien aplegat al voltant de la parada de Junts pel Sí, després de fer un cafè amb desenes de persones i respondre diverses preguntes. A Tarragona va dormir a casa del cineasta Jesús Monllaó.

Futbol i Festa major

Diumenge 23 d’agost al migdia, Romeva va cloure l’acte de presentació de la llista a Girona (Gironès), amb Lluís Llach, Anna Caula, Carles Puidemont, Roger Torrent, Marina Geli, Santi Vila i Dolors Bassa.

El trajecte va prosseguir en ruta cap a Besalú (Garrotxa) i Olot (Garrotxa), on va dinar amb prop de cent persones compromeses amb la llista unitària. De retorn cap a les comarques de Barcelona, es va aturar a Manresa, on va mantenir un contacte amb mitjans locals, va acompanyar diverses persones a veure el partit de futbol en un establiment públic. Més tard, Romeva i les persones que l’acompanyaven van visitar la festa infantil de la Moscada.

Al vespre, Raül Romeva va sopar a la casa familiar que tenen a Santpedor els pares de Josep Guardiola, Valentí i Dolors, que el van acollir a dormir.

Serem 100.000 candidats del sí

La ruta es va orientar cap a Barcelona per atendre els mitjans de comunicació i presentar els nou repte de la campanya: aconseguir 100.000 candidats del sí. També va anunciar la Festa dels Candidats que es farà aquest divendres 28 d’agost al Passeig de Lluís Companys de Barcelona.

Tot just després d’aquesta cita amb els periodistes, Romeva va mantenir una reunió de treball amb l’equip de campanya i va agafar un tren cap a Lleida, on va participar en l’acte de presentació de la llista a la Seu Vella amb Josep Maria Forné, Carmina Castellví, Albert Batalla, Bernat Solé, Violant Cervera i Marta Vilalta, que va llegir una carta enviada expressament per mossèn Josep Maria Ballarín.

Després de sopar amb el president de la Fundació Arrels – Sant Ignasi de Lleida, Joan Sunyol, i altres persones d’aquesta entitat, Romeva va sojornar després a la llar d’aquesta comunitat.

La ruta ha acabat avui 25 d’agost amb una estada breu a Vilanova i la Geltrú, on ha mantingut una entrevista amb Joan Ignasi Elena.

Molts més suports

En aquests cinc dies, s’han sumat més de 6.000 suports i ara ja se superen els 46.000 candidats del sí. A més, en tots els actes, que han estat sempre plens de gom a gom i milers de persones han pogut escoltar Romeva i els altres candidats. En resum, 1.200 quilòmetres, 13 poblacions i 9 comarques per a veure des de la primera línia una onada d’il·lusió i compromís que s’alça arreu del país. Com el mateix Romeva ha dit, aquests dies Junts pel Sí ha pogut veure “tota l’esperança que hi ha acumulada arreu del país, una esperança que té moltes ganes d’arribar a les urnes”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies