Nom de la noticia

22 Setembre 2015

Raül Romeva: “Avui Rajoy llegirà l’article 11.2 de la Constitució i entendrà que ningú ha de patir per la ciutadania europea”

Davant de més de 5.500 persones a Lleida, Artur Mas demana “rematar la feina el 27S votant Sí”

“Avui, Rajoy llegirà l’article 11.2 de la Constitució espanyola i entendrà que ningú ha de patir per la ciutadania europea”, ha afirmat el cap de llista Raül Romeva davant de més de 5.500 lleidatans, que han desbordat la plaça de Sant Joan de la capital de Ponent. Romeva ha fet així referència a les declaracions del president espanyol, Mariano Rajoy, que han revelat els motius pels quals cap ciutadà català perdrà la ciutadania europea ni espanyola en cas que Catalunya assoleixi el seu propi Estat. D’aquesta manera, Romeva ha començat la seva intervenció en l’acte central a Lleida, acompanyat del cap de llista a la demarcació, Josep Maria Forné, Artur Mas, Oriol Junqueras, Carmina Castellví, Albert Batalla i Bernat Soler.

Romeva ha deplorat que des del govern espanyol, partits i institucions intentin influir el vot dels catalans amb el discurs de la por. “Oi que fa dos mesos no us imaginàveu una llista amb Artur Mas, Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Oriol Amat, Eduardo Reyes, en Pep Guardiola i en Mossèn Ballarín? Doncs ells tampoc. Per això tenen por”, ha reblat Romeva.

Artur Mas en la seva intervenció ha lloat la mobilització “exemplar i sense precedents” del poble de Catalunya en els darrers 4 anys, però ha demanat un últim esforç el proper diumenge 27 de setembre. “El que ha fet aquest país en els darrers anys és extraordinari, ho hem fet amb serenitat, amb sentit positiu i actitud constructiva. Però no servirà de res si aquest diumenge no rematem la feina”, ha esperonat Artur Mas.

Mas també ha ironitzat sobre les respostes de Rajoy d’aquest matí i ha seguit posant exemples sobre la taula, desmentint el discurs de la por. “Estem a Lleida i a molts us han dit que no cobrareu les ajudes de la Política Agrària Comuna”, ha dit. I ha explicat que, de fet, Catalunya aporta a la Unió Europea 1.400 milions d’euros, “mentre que el retorn amb la PAC és només de 400 milions”. “La diferència demostra que amb el que aportem podríem cobrir fins a quatre PAC”, ha concretat.

També ha intervingut el cap de llista de Junts pel Sí per Lleida, Josep Maria Forné, que ha assegurat que el vot d’aquest diumenge “és un vot per dignitat, per progrés econòmic i per benestar social”. Forné, que al llarg de la seva trajectòria ha estat vinculat al teixit social i cultural de Lleida, ha condemnat que des del govern de l’Estat i altres partits es tracti a Catalunya pensant només amb el rèdit electoral.

Oriol Junqueras, al seu torn, ha respost el cardenal i arquebisbe de València, Antonio Cañizares, que a través d’una carta pastoral ha fet una crida a fer misses i a resar per la unitat d’Espanya. També ha recordat que la doctrina social de l’Església reconeix el dret de tots els pobles a decidir el seu futur. També han intervingut la número 2 per Lleida, Carmina Castellví, que ha lamentat que “encara hi hagi partits que esperin una oferta d’aquells que des de fa cinc anys que no escolten, que insulten, amenacen i fan joc brut”.

Han acompanyat Castellví els candidats Albert Batalla i Bernat Soler, que són alcaldes de la Seu d’Urgell i Agramunt respectivament. Batalla ha recordat que “només queden 120 hores perquè s’obrin les urnes i fer història”. I Soler ha reclamat que Catalunya pugui tenir el seu Estat propi “pels joves que han de marxar lluny del país i per aquells que no hi són”.

L’acte ha estat presentat per Jordina Freixanet, que va ser membre de l’executiva del PSC i avui ho és de MÉS-Moviment d’Esquerres. Freixanet ha reconegut que dóna suport a Junts pel Sí perquè no podia entendre la seva militància socialista “si no era defensant els drets individuals i col·lectius del poble de Catalunya i el dret a decidir el seu futur polític”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies