Nom de la noticia

03 Setembre 2015

Raül Romeva: “El drama dels refugiats reclama un gest de compromís d'Europa”

Junts pel Sí aplega un miler de persones en la presentació de la candidatura a Castelldefels

A Castelldefels avui s’ha guardat un minut de silenci en l’acte de presentació de Junts pel Sí. La ciutadania ha volgut retre homenatge als refugiats que fugen de la guerra a la cerca d’una vida millor i han perdut la vida a les costes mediterrànies. El cant dels ocells de Pau Casals han sonat de fons, gairebé com una onada. “El drama que vivim reclama que des d'Europa obrim els nostres cors i fem un gest d'hospitalitat i de compromís. No podem tolerar i hem de tallar d’arrel el drama de gent morint ofegada al Mediterrani”, ha defensat Romeva.

El cap de llista, que ha intervingut en l’acte de presentació juntament amb Artur Mas, Oriol Junqueras i Isona Passola, ha explicat que tots els alcaldes i regidors vinculats a Junts pel Sí han sigut convocats diumenge “per trobar conjuntament la manera més eficaç per poder donar resposta a aquesta situació”. “Al llarg de la nostra història, quan l’hem necessitat hem trobat acollida en molts països. És la nostra obligació donar resposta a qui demana acollida”, ha afegit.

D’altra banda, després de recordar les mobilitzacions sobiranistes dels últims anys, Romeva ha remarcat que serà l'estat el que rebrà “una oferta de diàleg, democràticament i pacífica el dia 27S”. “Si així ho voleu a les urnes, no negociarem el què sinó el com”, ha reblat.

Al seu torn, Artur Mas, número 4 per Barcelona, ha volgut destacar l’acte d'aquest matí a La Pedrera amb representants econòmics i empresarials. “Quan us diguin que les empreses estan en contra del que fem, no us ho creieu, perquè la majoria eren avui a La Pedrera. Molts autònoms i PIMES estan a favor del dret a decidir i que Catalunya tingui un estat”, ha argumentat. També ha afegit que Catalunya és un país que té una economia forta, tant que pot arribar a convertir-se en Dinamarca o Àustria; i ha volgut aclarir que Catalunya serà l’Albània del segle XXI. “No són unes eleccions normals. Uniu-vos per votar que sí i que Catalunya guanyi el seu futur amb majúscules”, ha deixat clar Mas.

Més tard, Oriol Junqueras, número 5 per Barcelona, ha volgut recordar que el projecte d’independència no és quelcom eteri o abstracte, sinó que es construeix en la “vida quotidiana”. “La nostra força és la gent i la capacitat d'explicar-nos”, ha dit. Així, revisant diversos fets històrics i presents del Baix Llobregat, ha afirmat que els adults tenen “el repte de donar continuïtat a la gran història de construcció del país”. Als joves, ha dit, els pertoca “culminar l’esforç” dels que els precedeixen.

Isona Passola, número 76 per Barcelona, ha reivindicat també la igualtat entre homes i dones i ha afirmat que les dones necessiten “un país nou amb escoles bressol o amb permisos de paternitat per poder construir famílies equilibrades”, perquè amb dependència i inestabilitat no podem créixer des de la llibertat i la igualtat. A més, ha demanat que la ciutadania no s’oblidi ni de la cultura ni de l’educació.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies