Nom de la noticia

23 Setembre 2015

Raül Romeva: “El problema no el tenim amb la gent que viu a Espanya, sinó amb un Estat que prefereix considerar-nos colònia”

Junts pel Sí aplega 6.000 persones a la plaça del Doctor Robert de Sabadell

La plaça del Doctor Robert, plena de gom a gom, ha aplegat més de 6.000 persones per acollir Junts pel Sí. Raül Romeva, cap de llista, acompanyat d’Artur Mas, Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Miquel Calçada, Lluís Corominas, Marc Sanglas i l'humorista Peyu, ha demanat els assistents “vots a cabassos el 27S per aconseguir un estat normal, com la resta d'Europa”. “El problema no el tenim amb la gent que viu a Espanya, sinó amb un Estat que prefereix considerar-nos colònia en lloc de ciutadans. Se'n diu dignitat col·lectiva i farà que el dia 27S nosaltres decidim com i què volem ser”, ha afegit Romeva.

“Si algú encara té paciència li recomano escoltar Pedro Sánchez avui, que ha dit que de cap manera la reforma de la Constitució espanyola permetrà que Catalunya pugui votar en referèndum el seu futur. No hi ha opció, no hi ha més alternativa que votar massivament a favor del Sí”, ha remarcat el cap de llista. Alhora, Artur Mas, ha recordat que “a Escòcia, Cameron, Milliband i Clegg els hi van dir als escocesos ‘No Marxeu’”. Mas ha explicat que van fer servir aleshores unes “armes de seducció” que els representats de l’Estat espanyol han decidit no usar. “Només veureu armes de destrucció, però no destruiran la nostra dignitat, el nostre projecte, el nostre somni, la nostra il·lusió i la llibertat de Catalunya”, ha destacat Mas.

Oriol Junqueras, número 5 per Barcelona, ha fet broma quan ha afirmat que havia estat a punt de no assistir a l’acte “perquè Rajoy ho faria molt millor”. “De sobte, els altres et donen la raó i no saps què fer –ha ironitzat Junqueras–, un dirigent que ve a Catalunya a fer campanya diu que se sent en un país estranger o reconeix que mantindrem la ciutadania d'Europa”.

I Carme Forcadell ha defensat altra vegada la germanor entre catalans i catalanes. “Sí, senyora Díaz, els 700.000 andalusos que viuen a Catalunya són catalans. Som un sol poble. Perquè el dia 28 no preguntarem a ningú què ha votat, construirem aquest país entre tots i per a tots. El nostre repte serà que d'aquí 3 anys els qui hagin votat No diguin: ’M'hauria agradat votar Sí perquè aquest és el meu país, la Catalunya que vull”, ha reblat Forcadell.

Al seu torn, Miquel Calçada ha alertat que “els vots del No seran comptats a la pila de Rajoy” i Lluís Corominas ha remarcat també que “Catalunya es dirigeix cap a una societat sense insults ni pors”. Així mateix, Marc Sanglas ha destacat que una candidatura com Junts pel Sí tingui tants suports només pot fer que portar “unes cotes altes de llibertat”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies