Nom de la noticia

03 Novembre 2015

Raül Romeva: “Estem seguint amb rigor i determinació el procediment per fer possible el mandat democràtic dels ciutadans”

Junts pel Sí celebra una reunió de treball amb els diputats de Girona per “posar-se al servei de la ciutadania” perquè “a més de ser una legislatura excepcional, hi ha necessitats diàries”

Raül Romeva, cap de llista de Junts pel Sí i diputat al Parlament de Catalunya, ha reafirmat aquest matí, davant dels impediments que intenten posar l’Estat i forces com Ciutadans, PP i PSC amb la proposta de resolució impulsada per Junts pel Sí i la CUP, que “estem seguint amb rigor i determinació el procediment per fer possible el mandat democràtic dels ciutadans”. El cap de llista de Junts pel Sí també ha respost la intenció de C’s, PSC i PP de portar la resolució al Tribunal Constitucional perquè sigui impugnada: “És un intent de judicialitzar la política, enlloc d’afrontar-ho políticament, amb diàleg”. I ha afegit que “alguns és el que han fet històricament, judicialitzar-ho, i és el que ens porta a on som”.

Romeva ho ha afirmat en una roda de premsa a Girona després d’una reunió de treball amb els diputats de Junts pel Sí de les comarques gironines; Lluís Llach, Anna Caula, Carles Puigdemont, Roger Torrent, Natàlia Figueras, Dolors Bassa, Lluís Guinó, Jordi Munell, Sergi Sabrià, Dolors Rovirola i Jordi Orobitg. La diputada Anna Caula ha parlat en nom dels diputats de Girona i ha recordat que “tot i estar davant d’una legislatura excepcional, hi ha necessitats diàries” per això “ens posem al servei de la ciutadania i recollim les seves inquietuds”.

Raül Romeva ha contrastat la tasca portada a terme de moment per la candidatura i el grup parlamentari de Junts pel Sí amb “el soroll d’alguns que té poca base i que no respon a la realitat”. “Estem complint els calendaris, hem constituït el Parlament dins dels terminis i hem acordat el text de la proposta de resolució, quan es va arribar a dir i publicar que no es faria”, ha concretat.

En aquest sentit, Romeva ha assenyalat que “estem obligats a escoltar i seguir el mandat ciutadà”. I per això ha fet referència a les negociacions per poder investir un futur Govern de la Generalitat. “Com que som conscients de la dimensió de l’empresa del que estem fent, hem de fer les coses ben fetes”, ha puntualitzat. En el mateix sentit, s’ha pronunciat el cap de llista per Girona, Lluís Llach, qui ha citat que “malgrat algunes incerteses, estem segurs que fem camí i que amb esforç, la feina s’està portant a terme”.

També ha intervingut el diputat i alcalde de Girona, Carles Puigdemont, qui ha donat la benvinguda als diputats i també, en nom de Junts pel Sí, ha donat el condol als familiars i a la població d’Agramunt per la mort de quatre persones grans per les tempestes d’aquesta nit. “Com a representants locals i territorials, ens sentim propers a aquest patiment”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies