Nom de la noticia

15 Setembre 2015

Raül Romeva: “Hi ha qui parla de separar però Catalunya vol construir i acollir, vol caminar, vol ser lliure”

A dues setmanes de les eleccions, més de 3.500 persones reben a Vilanova i la Geltrú la llista de Junts pel Sí

Quan només queden 13 dies per a les eleccions, els actes de Junts pel Sí continuen omplint places i parcs. Aquest vespre, a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú s’hi han aplegat unes 3.500 persones a la presentació de la candidatura. “El 27S hem de tenir el mandat democràtic per demostrar a Catalunya, Espanya i el món que la gent d'aquest país vol caminar, vol ser lliure. A favor de tothom i contra ningú”, ha afirmat Raül Romeva davant dels nombrosos assistents.

A més, el cap de llista per Barcelona ha asseverat que “hi ha qui parla de separar o expulsar” però que Catalunya “vol construir i acollir” perquè fa segles que acull gent d’arreu. “Tothom hi és benvingut, indiferentment de la llengua que parli a casa o el seu origen. Els qui parlen d'expulsar que expliquin a qui i per què”, ha demanat Romeva. També ha volgut tranquil·litzar els ciutadans davant de les amenaces. “Molta gent té por perquè escolta mentides. No és cert que sortirem de la UE; ens quedarem sense pensions, les empreses marxaran, el món no us escoltarà o viureu pitjor”, ha denunciat.

Artur Mas, número 4 per Barcelona, ha reiterat que el procés “no va contra els altres” malgrat els “atacs” i ha assegurat que “cada cop que es rebi un insult, una amenaça o una querella” s’ha de respondre “amb un somriure”. “No perquè siguem babaus –ha argumentat–, sinó perquè som gent amable amb voluntat de construir un futur plegats, també amb l’Estat espanyol”. Després ha recordat que molts ciutadans i moltes ciutadanes estan lluitant per aconseguir “la Catalunya que somiava el president Macià: econòmicament pròspera, socialment justa, políticament lliure i èticament solidària”.

També Marta Rovira, número 9 per Barcelona, ha refermat que Catalunya té ganes de “construir un país millor” i ha assenyalat que, de fet, és una urgència perquè “el ‘mentrestant’ asfixia”. També ha denunciat que l’Estat hagi suspès l’impost a les teleoperadores, perquè perjudica “la cultura, la quarta pota de l'Estat del benestar”, que ha de ser “rica i potent”.

L’alcadessa de Vilanova, que també és a la llista de Junts pel Sí, Neus Lloveras, ha fet memòria sobre els motius que han dut a més de 900 alcaldes a demanar la consulta i Teresa Vallverdú, número 9 per Tarragona, ha afirmat que, “governi qui governi”, només amb un Estat el canvi serà possible.

Al seu torn, Josep Tomàs Àlvaro, ha demanat que el Garraf superi “la barrera dels 25.000 vots”, mentre que Sílvia Requena ha assegurat que Junts pel Sí “és una llista que supera el partidisme”. L’actriu Sílvia Bel, que és suplent per Barcelona, ha amenitzat l’acte amb una lectura de poemes. “Vaig néixer quan el dictador agonitzava i vaig créixer aprenent que les coses depenen d'un mateix. La dignitat d'un poble passa per la capacitat d'autogovern, igual que a la vida. Un poble ha de tenir dret a decidir per ell mateix què vol ser. Dono suport a la llista de Junts pel Sí perquè com deia el poeta crec que tot està per fer i tot és possible”, ha reblat.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies