Nom de la noticia

12 Setembre 2015

Raül Romeva: “Necessitem un Estat que garanteixi el benestar per a tothom”

El cap de llista, Oriol Junqueras, Josep Rull, Ada Parellada, Marc Sanglas i Àngels Ponsa apleguen 1.500 persones a Terrassa

“Necessitem un Estat de dret que garanteixi el benestar per a tothom, el dret a la cultura, la sanitat, infraestructures que funcionin o empreses viables. També necessitem un Estat que respecti la urgència i doni respostes a la gent que més pateix”, ha afirmat Raül Romeva a Terrassa. A l'acte, que ha aplegat més de 1.500 persones, també hi han intervingut Oriol Junqueras, Josep Rull, Marc Sanglas, Àngels Ponsa, Ada Parellada i Jordi Laboria.

El cap de llista per Barcelona ha afirmat també que “Catalunya vol un Estat que no vagi en contra de la gent com el d’ara, que retalla drets, dignitat, democràcia, cultura, oportunitats o diàleg”. I ha tornat a repetir que Junts pel Sí “ho farà i ho farà bé” i, per això, cal un “vot massiu, incontestable”.

Oriol Junqueras, número 5 per Barcelona, ha coincidit amb Romeva en que Catalunya viu dins d’un Estat que no resol els seus problemes i que, a més, “en planteja de nous”. “La independència és una necessitat i urgent, perquè les amenaces sobre el nostre model de país, educatiu, econòmic, fiscal i social, són cada cop més imminents. Podem patir una situació irreversible”, ha advertit.

“Té sentit que un país capaç de generar riquesa tingui un 21% d’atur?”, s’ha preguntat Josep Rull, número 12 per Barcelona. La solució, per a ell, passa per resoldre el dilema “futur o resignació”. “El més assenyat és demanar la independència per poder servir la gent d’aquest país. El seny de l’oportunitat i de l’esperança, no de la claudicació i la resignació”, ha reblat Rull, i ha afegit que “cap tribunal aconseguirà canviar la determinació de molts catalans i moltes catalanes de ser una nació normal”.

Ada Parellada, al seu torn de paraula, ha volgut llegir una carta de Jaume Cabré. Tots dos són suplents per Barcelona. “Volem la independència i som lliures per voler-la, forts per conquerir-la, constants per mantenir-la i capaços de construir un nou estat més net i noble i culte, ric, lliure, desvetllat i feliç. Ho devem als que s’han quedat pel camí, als pares, avis i besavis, i ho devem als fills i néts i als futurs catalans. Ens preparem per viure en una pròspera, neta, alegre, lliure, engrescadora pàtria”, ha llegit.

Finalment, Marc Sanglas, 26 per Barcelona, ha remarcat que “aquest és un sol poble, que s’ha construït amb tothom, sense importar d’on es vingui i què es parli” i Àngels Ponsa, número 37 per Barcelona, ha afirmat que “aquesta d’enguany és una campanya d’emocions però també de raons” i ha animat a la gent a convèncer els que encara estan indecisos.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies