Nom de la noticia

24 septiembre 2015

Raül Romeva: “Somos quienes queremos ser, nada más, con todos y contra nadie, pero queremos ser con todas las herramientas y, por eso, debemos votar el 27S"

Más de 7.000 personas acogen en Girona a Junts pel Sí y más de un millar se quedan a las puertas del pabellón

Més de 7.000 persones han acollit avui a Girona a Junts pel Sí en el seu acte central, al Pavelló d’Esports de Fontajau. Més d’un miler n’han quedat fora. “Jo vinc d’una lluita que és sorda i constant. Jo vinc d’un silenci antic i molt llarg. Jo vinc d’un silenci…”, ha començat sobre l’escenari a recitar l'actor Pep Cruz, que ha presentat Raül Romeva, Lluís Llach, Artur Mas, Oriol Junqueras, Anna Caula, Carles Puigdemont, Roger Torrent i Natàlia Figueras.

“Fa dos mesos, us puc assegurar, no podia ni somniar tenir l’oportunitat de gaudir d’aquesta oportunitat històrica. Hem superat tots els rècords. Hem omplert tantes esperances, tants anhels”, ha dit el cap de llista Raül Romeva, que ha desitjat que les del 27S siguin les últimes eleccions autonòmiques. “Volem caminar, volem anar ben lluny, volem construir i l’única manera de fer-ho és com ho estem fent, sense temors, sense pors”, ha afegit. I ha continuat: “Ens mereixem guanyar i això és el que fa un poble digne. La dignitat no rau en no equivocar-se, sinó en fer sense por a equivocar-se. No permetrem que ningú ens arronsi, ens derrueixi”.

I ha fet una defensa a ultrança dels que volen un país “on a ningú li posin una querella per voler votar”. “Som qui volem ser, res més que això, amb tothom i contra ningú, però volem ser amb totes les eines un poble acollidor, on tothom se senti digne, que sigui capaç d’escoltar posant-hi un somriure, per aprendre de la diferència i comprendre, créixer, millorar; un poble que construeix un pont de mar blava amb els pobles del Mediterrani”, ha reblat. Per ser, ha dit Romeva, només li cal al poble de Catalunya “votar, votar amb el cor i amb el cap”. “Volem guanyar per construir un país també amb aquella gent que el dia 27S votarà que No o que no votarà, siguem-ne conscients. Hi ha molta gent que té por. Nosaltres no volem fer por. No ens cal imposar res”, ha explicat.

Oriol Junqueras, que ha rebut una ovació eixordadora, ha afirmat que “la victòria s’atansa” i, per això, ha demanat els assistents que no es confiïn, que treballin fins a l’últim moment. “La victòria ha de ser el més contundent possible. No hi ha excusa per no aconseguir-la. Tots els arguments que han fet servir en contra nostre s’han dissol com un sucre en una tassa de cafè. Només queden els nostres arguments. Només s’ha de sentir el nostre vent”, ha afirmat Junqueras. I després ha fet broma: “Mariano Rajoy ha decidit deixar-se perdre per golejada, i decideix explicar en una televisió gironina que això de les pensions està més que assegurat, que només faltaria!”. Com ho fa en cada acte, Junqueras ha acomiadat la seva intervenció amb la cita de Francesc Macià: “Fem-nos-en dignes!”.

Des de l’Estat espanyol, des de Madrid, Artur Mas ha explicat que “volen debilitar Catalunya a partir del dia 28 perquè veuen que la victòria del Sí ja és gairebé una realitat” i, per això, ha demanat el vot per a Junts pel Sí, perquè és l’única proposta, segons ha dit, que assegura “la sobirania, la llibertat i el camí cap a Europa”. “Van intentar que aquest poble caminés capcot, mirés cap avall, però s’han trobat un poble que els mira de fit a fit, que mira cap endavant, cap el futur; un poble que els hi plantarà cara a les urnes, que aconseguirà la llibertat i la independència per Catalunya; un poble dempeus, sense escletxes, amb voluntat ferma!”, ha exclamat abans que fos interromput amb crits d’independència.

Tot seguit i de forma espontània, el públic ha començat a cantar L’Estaca, ben alt, per rebre Lluís Llach. “Aplegats al voltant de l’esperança, vosaltres i només vosaltres sou protagonistes de la història que esteu forjant. Nosaltres només serem l’eina al vostre servei per assolir un somni meravellós: la independència de Catalunya”, ha agraït els assistents. Llach també ha volgut agrair que Catalunya hagi tingut “la voluntat de fer sentir la seva veu malgrat un Estat que no ha estalviat ni poder ni barroeries per impedir-ho”. “A nosaltres i només a nosaltres ens correspon dir qui volem ser, què volem ser i com volem ser. Mai més súbdits. Un estat per fi net”, ha reblat el cantautor, que ha recordat el seu amic i poeta, Martí i Pol. “Amb el nostre esforç, amb l’esforç de tots plegats, ens espera un futur lluminós i possible”, ha recitat emocionat.

Comparte

Compartir al Facebook Compartir en Twitter

Otras noticias