Nom de la noticia

07 Setembre 2015

Raül Romeva: “Una Catalunya independent és perfectament viable”

Junts pel Sí aplega un miler de persones a Cornellà

“Què passarà si amb l'economia sí que guanyem? Tenim centenars d'economistes, empresaris i comerciants que ens expliquen les grans oportunitats si Catalunya esdevé un estat independent. Una Catalunya independent és perfectament viable, que ningú en tingui cap dubte”, ha afirmat Raül Romeva en un acte a Cornellà que ha aplegat més d’un miler de persones.

El cap de llista, que ha estat acompanyat de Jordi Turull, Oriol Junqueras, Anna Simó, Joan Ramon Casals i Nerea Rodríguez, coordinadora de Súmate al Baix Llobregat, també ha refermat que “en una Catalunya independent no s’obligarà ningú a renunciar a la seva identitat o a deixar de parlar castellà”.

Després ha afegit que, en cas de guanyar el Sí, el nou Estat tindrà “les eines per garantir que ningú més pateixi fred per culpa d'una crisi que no ha provocat”. “Respostes per garantir les millors oportunitats possibles als nostres fills i filles; per responsabilitat i també per la dignitat de la gent gran, que es va jugar la pell per la democràcia i per deixar-nos un món millor”, ha afegit Romeva.

En el seu torn, Oriol Junqueras, número 5 per Barcelona, ha dit que “després de Borrell, avui Montoro ha reconegut que qui tindria dificultats per ser viable seria, en tot cas, l’Estat espanyol”. Junqueras també ha apel·lat a qui un dia va votar el PSUC o el PSC i els ha demanat el vot contra les injustícies del Partit Popular. “Els vull amb nosaltres, fent moltes de les coses que van fer bé i ara estan en perill. El que ens mancomuna i ens fa catalans, iguals, no és la llengua sinó la voluntat d'un futur millor”, ha reblat.

Hi ha coincidit Anna Simó, que ha afirmat que el 27S “no va d’identitats o d’Espanya contra Catalunya sinó dels drets de tots els catalans i les catalanes”. “Mentre nosaltres oferim paperetes a la gent, tenim un Estat que només ofereix amenaces, querelles i tricornis”, ha afirmat Jordi Turull, número 11 per Barcelona.

Finalment, Joan Ramon Casals, número 30 per Barcelona i alcalde de Molins de Rei, ha denunciat “la manca d’inversions, com a l’estació de rodalies de Molins, que no permeten crear llocs de treball i afecten negativament el futur”. Nerea Rodríguez, coordinadora de Súmate al Baix Llobregat, ha animat votar pel Sí per construir un Estat social. “No pot ser que no puguem fer una llei perquè la gent no es quedi sense llum ni gas. El problema no és el català a l'escola, sinó que hi hagi nens estudiant en barracons. Tenim pressa, no podem esperar dues generacions més. El 27S votarem i votarem que sí”, ha reblat.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies