Nom de la noticia

16 Setembre 2015

Raül Romeva: “Vivim en un Estat al qual li interessa més la centralització i la bandera que les necessitats de les persones”

Junts pel Sí aplega 2.000 persones a Badalona, municipi que el cap de llista ha definit com “l’essència del socialisme”

“No volem trencar res, els únics que han trencat la convivència, la confiança en la democràcia i l’Estat de Dret han els polítics del PP. Aquí a Badalona ho sabeu molt bé!”, ha exclamat Raül Romeva davant de les 2.000 persones que aquest vespre s’han aplegat a la plaça de la Plana de Badalona. Quan han sentit el nom de Xavier García Albiol, candidat del Partit Popular a Catalunya i antic alcalde del municipi, la gentada ha xiulat. Segons després, els xiulets s’han convertit en aplaudiments quan el cap de llista ha animat el 27S a votar a favor del Sí perquè el partit conservador espanyol no segueixi “trencant-ho tot”. “Hem intentat negociar amb l’Estat i ens han tancat la porta; hem sortit milions de persones al carrer i no ens han volgut ni escoltar ni veure”, ha argumentat.

Romeva ha definit Badalona com “una essència del socialisme revolucionari i transformador que ha mirat sempre pels col·lectius més necessitats” i ha afegit que “una part d’aquest socialisme ha arribat a una via morta amb l’Estat espanyol”. “Alguns socialistes confrontaven el federalisme amb l’independentisme amb un argument, la paciència. Però avui la paciència se’ns ha acabat. Per això hi ha tants socialistes a Junts pel Sí, perquè la candidatura representa la transversalitat”, ha reblat.

“Vivim en un Estat que li interessa més la centralització i la bandera que les necessitats de les persones”, ha etzivat el cap de llista. Però ha assegurat que una part molt important de la ciutadania de Catalunya no només vol exercir el seu dret a decidir sinó que a més té les eines per a fer-ho. “Som invencibles!”, ha dit.

Oriol Junqueras, número 5 per Barcelona, ha reiterat, en aquest sentit, que aquells que no volen que la ciutadania decideixi “no saben trobar cap tractat ni article que avali la seva tesi” i que, per això, “amenacen i espanten”. “Som independentistes a Espanya però federalistes de l’Unió Europea. Volem sumar i incloure a tothom. Des d’una Catalunya independent estarem a favor d’una Espanya unida”, ha dit Junqueras referint-se a les declaracions del president dels Estats Units, Barack Obama.

Al seu torn, Neus Munté ha ressaltat que la candidatura de Junts pel Sí “posa per davant dels interessos col·lectius que els individuals” i que la ciutadania ha d’assumir el 27S “una gran responsabilitat”. “Ens juguem ser un país més equitatiu del que som ara. El No implica anar enrere”, ha reblat.

I Miquel Estruch ha animat els assistents a convèncer amb raons pel vot del Sí. “No us demanem vèncer sinó convèncer”, ha afirmat. També el socialista Fabián Mohedano, a la llista per Barcelona en el número 33, ha explicat que, de fet, “l’independentisme és per aconseguir un estat més social”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies