Nom de la noticia

21 Setembre 2015

Raül Romeva: “Vull poder dir als meus fills que, pensant en ells, vaig posar la papereta a la urna de la dignitat per fer un futur millor”

Els candidats de Junts pel Sí rebaten el discurs de la por en un acte a Reus davant 4.500 persones

Raül Romeva, cap de llista de Junts pel Sí, ha assegurat que aquestes “seran les darreres eleccions autonòmiques perquè les properes ja seran les d'un Estat lliure” i ha donat tres raons perquè Catalunya sigui independent: “Per democràcia, per necessitat i per dignitat”. En un acte a Reus davant 4.500 persones, Romeva ha destacat que “alguna cosa està passant perquè la gent ja no vota el seu partit sinó que vota per les esperances de tothom” i ha afirmat que Junts pel Sí assumeix aquesta “responsabilitat col·lectiva”. “Fem el que fem perquè quan els nostres fills ens preguntin ‘Vosaltres, que vàreu fer’, els vull poder dir que, pensant en ells, vaig posar la meva papereta en la urna de la dignitat per fer possible un futur millor”, ha afegit.

Romeva ha contraposat aquesta actitud amb el discurs de la por que arriba cada dia. “Nosaltres no fem de la por un argument de campanya, el nostre argument és la il·lusió”, ha exposat. També ha subratllat que “no serà el president Rajoy, ni cap director de banc, ni Merkel, ni un comissari de la UE, els qui decidiran el nostre futur, serà el poble de Catalunya”. Sobre un possible canvi després de les eleccions espanyoles, Romeva ha recordat que “els ciutadans porten molts anys sentint el PP i el PSOE menyspreant al poble de Catalunya, com durant el debat de l’Estatut i quan han fet tot el possible perquè no la ciutadania no pugui votar”.

Germà Bel ha assegurat que “quan un té un conflicte s’asseu, dialoga i negocia, no fa por”. És per això que “Catalunya vol un Estat nou que apoderi les persones i els territoris”. També ha recordat les mancances en inversions del govern espanyol i ha explicat que és per això que “l’empresa Daimler no s’instal·la al Port de Tarragona, perquè no té connexió d'ample europeu en mercaderies, uns quants quilòmetres d’AVE que l’Estat no ha fet”.

Artur Mas ha lamentat que els partidaris del No “no tenen ni un sol argument, cap capacitat de seducció o de convenciment, només tenen la força de la campanya de la por” i ha preguntat: “A qui li agrada estar en un Estat que es dedica a ficar la por als seus ciutadans?”. Mas ha posat exemples que desmenteixen aquest discurs, com “les dades d’inversió estrangera, que el primer semestre de 2015 s’ha multiplicat per quatre en relació al mateix semestre de l’any passat en ple debat sobiranista”. A més, “les exportacions catalanes fins el mes de juliol d’aquest any han crescut més que les de la zona euro o països com França o Alemanya”.

Mas ha criticat, així mateix, les declaracions del governador del Banc d’Espanya. “Hauria de contribuir a que hi hagi estabilitat però fa el mateix discurs que els dirigents del PP”, ha dit. “Que no es confonguin perquè el poble el 27S no votarà només pensant en l'economia, farà també un vot per la dignitat de Catalunya”, ha conclòs.

Marta Rovira, al seu torn, ha demanat que ningú pateixi per les pensions. “Ens amenacen amb les pensions com si les tinguessin al despatx de Rajoy en una caixeta. Les pensions les paguem entre tothom, estan garantides i quan puguem les millorarem”. I sobre les declaracions del governador del Banc d’Espanya ha lamentat que “ara amenacen els ciutadans però es van oblidar d’avisar-los de les preferents i dels productes tòxics i abusius”. “No tenen legitimitat per dir-nos què passarà”, ha reblat.

A l’acte, presentat per l’expresident del Parlament Ernest Benach, també hi han intervingut els candidats Carles Prats, Esther Alberich i Montse Vilella; i l’alcalde de Reus, Carles Pellicer.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies