Nom de la noticia

19 Agost 2015

Raül Romeva: “La independència no és ideològica, és instrumental”

El candidat de Junts pel Sí ha afirmat aquest matí a El Món a Rac1 que només un estat independent pot garantir totes les oportunitats a Catalunya

El candidat de Junts pel Sí, Raül Romeva, ha assegurat aquest matí a El Món a Rac1 que “la independència no és ideològica sinó instrumental”. Considera el candidat que el procés sobiranista és una aposta amb sentit social, que ha de permetre solucionar els problemes que Catalunya arrossega en matèria d’educació o de sanitat. “La independència –ha assegurat taxatiu–, és l’única via per tenir les eines que necessitem per decidir com governar-nos”.

Romeva ha insistit, com ja ho va fer a la sèrie de tuits que va piular ahir, que la candidatura de Junts pel Sí neix d’un esforç col·lectiu en “un moment excepcional”. “És indignant que algú pensi que dos milions de persones van votar el 9N perquè són ximples i un president ha embogit”, ha disparat. És per aquest motiu que demana als partits polítics i a la ciutadania que entenguin el 27S no com unes eleccions autonòmiques, sinó com un “nou escenari”. “Estem trencant els esquemes!”, ha arribat a dir per explicar que la virtut de la candidatura és justament que és un espai plural i divers. “Això fa que alguns vulguin veure-hi contradiccions que no hi són”, ha argumentat.

Escolta l’entrevista sencera aquí

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies