Nom de la noticia

04 Maig 2016

Reyes: "Aquest Parlament crea lleis per donar respostes a les famílies d'aquest país i l'Estat les recorre i el TC les suspèn"

La consellera Borràs ha subratllat la voluntat del Govern de continuar aplicant les garanties en matèria d'habitatge de la Llei 24/2015

El diputat de Junts pel Sí Eduardo Reyes ha lamentat aquest matí que, mentre el Parlament de Catalunya genera mecanismes per millorar la vida dels catalans i ajudar els que més pateixen, el govern espanyol els tomba. “Aquest Parlament crea lleis per donar respostes a les famílies d'aquest país i l'Estat les recorre i el Tribunal Constitucional les suspèn”, ha dit Reyes durant la sessió de control al Govern, en una pregunta derivada de la suspensió parcial per part del Tribunal Constitucional (TC) de la Llei 24/2015, que inclou mesures per fer front a l'emergència habitacional i la pobresa energètica .

“No estem parlant de competències, sinó de la vida de la gent dels nostres barris. Això és justament el que espero del meu país: que estigui al costat dels més vulnerables i que no suspengui al meu Parlament quan ho intenta”, ha afegit.

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, per part seva, ha subratllat la voluntat del Govern de la Generalitat de continuar aplicant les garanties en matèria d'habitatge que es desprenen de la llei parcialment suspesa. “Davant dels embats sense sentit del govern espanyol a unes lleis que l'únic que fan és garantir drets als ciutadans, la resposta serà clara i única. Com més ens envesteixin, més units estarem per garantir els drets dels catalans, amb els quals no s'hi juga”, ha dit Borràs, que ha posat en valor la resposta ràpida i de consens amb les entitats promotores de la ILP, els ajuntaments, els sindicats i els partits polítics que va sortir de la cimera celebrada ahir per abordar la suspensió de la llei l'emergència social catalana.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies