Nom de la noticia

02 Setembre 2015

Romeva assegura davant de 800 persones a Rubí que “Europa demana garanties i democràcia, no amenaces"

El cap de llista ha acusat el govern espanyol “d'instrumentalitzar la justícia” en comptes de fer un debat democràtic com el del Regne Unit

Junts pel Sí ha aplegat 800 persones aquest vespre a Rubí. La presentació de la candidatura ha comptat amb la intervenció del cap de llista Raül Romeva, acompanyat d’Oriol Junqueras, Neus Munté i Josep M. Mainat. “Europa demana solucions i respostes, garanties i sobretot democràcia, no amenaces. Nosaltres fem bandera de la democràcia i això permetrà que el 27S guanyem pels nostres avis i àvies, pares i mares, fills i filles”, ha afirmat Romeva, destacant la importància internacional d'un mandat ampli i clar.

“De cop i volta apareix proposta perquè el TC impedeixi que la gent voti, en lloc de fer un debat com al Regne Unit, com fan les democràcies modernes; instrumentalitzen la justícia al servei de la política”, ha dit Romeva en relació a la proposta del govern espanyol, ironitzant que “si Montesquieu aixequés el cap i veiés com es pot pervertir la separació de poders potser es tornaria a morir”.

“La nostra llista té la virtut que davant querelles i amenaces només hi podem posar una cosa, el somriure. El que fem és legítim i necessari, no ens cal amenaçar ningú”, ha dit Romeva, que ha recordat que la campanya Fes-te candidat pel sí suma més de 60.000 suports. El cap de llista ha remarcat que “això no va de banderes o història, sinó de drets i oportunitats per a les persones, davant un estat que inverteix contra Catalunya, que evita fer el Corredor Mediterrani, o que utilitza falsos arguments de la por”. “Ningú haurà de renunciar a la seva nacionalitat ni serà expulsat i la gent tindrà garantida la pensió, pagada amb la gent que treballa i cotitza”, ha dit en aquest sentit.

Oriol Junqueras, número 5 per Barcelona, ha afirmat que Catalunya vol compartir un projecte de futur on no importi “ni l'idioma ni l'origen”. “Tothom ha de ser protagonista del futur del país”, ha dit i ha apel·lat a “compartir la lluita per un món millor, per la llibertat i la justícia, per la voluntat de treballar i de conquerir un futur de dignitat, també amb aquells que legítimament tenen dubtes sobre la independència”.

“L’esperança d’un futur millor que un dia va passar pel PSOE, sindicats, PSUC, casals parroquials, la inversió d’un negoci o d’una petita empresa, l’esperança de tots vosaltres, tan diferents, avui dia passa per una Catalunya independent. Ara teniu una oportunitat magnífica, heu de somriure perquè estem a punt de guanyar i convertir en realitat molts dels nostres somnis, junts i units, tanta gent… La millor il·lusió que pot tenir un poble.Fem-nos-en dignes!”, ha reblat.

Neus Munté, número 8 per Barcelona, ha destacat que la ciutadania catalana “ha arribat a la conclusió que la independència és necessària, que el 27S cal un mandat democràtic per la justícia social i la dignitat de les persones”. I Josep M. Mainat, número 77 Barcelona, ha obert l'acte amb dosis d'humor, recordant la vigència d'un paràgraf d'una de les cançons de La Trinca: “Diu que hi ha una tribu d'indis a l'Oest americà que té una retirada al poble català”. “No m'agradaria que fos així, però hem xocat contra una paret. Els catalans volem ser lliures, volem viure en una República Catalana independent. Us demano que voteu en consciència, pels que venien darrere i pels que vindran. Pels meus pares, els meus fills i els meus néts”, ha afegit.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies