Nom de la noticia

21 Setembre 2015

Romeva, Mas i Junqueras demanen a la ciutadania que no es deixi espantar per l’estratègia de la por

“Hi ha qui busca vèncer i derrotar i hi ha qui busca convèncer amb arguments”, ha afirmat el cap de llista per Barcelona

Els candidats de Junts pel Sí Raül Romeva, Artur Mas i Oriol Junqueras han denunciat avui en roda de premsa a l’antiga fàbrica Fabra i Coats de Barcelona l’estratègia de la por utilitzada pels aparells de l’Estat espanyol durant aquesta campanya i han insistit en què, davant d’aquesta situació, la millor resposta és una clar victòria a les urnes de Junts pel Sí.

El cap de llista Raül Romeva ha afirmat que Junts pel Sí “constata amb molta preocupació la voluntat d’atemorir en lloc de donar arguments”. “Es vol aprofitar la precarietat de molta gent –ha assegurat–, per tal que no puguin anar a votar en consciència i llibertat”. Davant d’aquesta situació, Romeva ha reivindicat “la dignitat de la gent per poder afrontar aquestes eleccions amb les màximes garanties democràtiques”. “Hi ha qui busca vèncer i derrotar i hi ha qui busca convèncer amb arguments i raons”, ha sentenciat.

Romeva ha valorat, així mateix, les “grans mobilitzacions” viscudes les darreres setmanes. En aquest sentit, ha assenyalat que “a hores d’ara, més de 104.000 persones han assumit voluntàriament el compromís de formar part d’aquesta candidatura”. També ha reiterat la necessitat de traduir aquestes mobilitzacions en un gran resultat a les eleccions del proper diumenge. “Necessitem un mandat democràtic massiu, incontestable, que pugui ser llegit sense matisos”, ha asseverat.

El candidat número 4 per Barcelona, Artur Mas, ha assegurat que “com que des de Madrid no tenen arguments ni capacitat de seducció, només els queda l’estratègia de la por”. En aquest sentit, s’ha demanat: “A qui li interessa estar en un lloc on només es funciona intentant fer por a la gent?”.

Sobre la permanència a la UE, Mas ha recordat que “si es pretén dir que l’Estat català estaria fora de la UE, vol dir que prèviament s’ha de reconèixer Catalunya com a estat independent”. “Quina seria la raó per fer-la fora de la UE? Que ha aconseguit un mandat democràtic a través de les urnes? Què seria, una revenja, un acte de ràbia, que hauria de ser compartit per tots els països de la UE?”, s’ha preguntat.

Mas ha manifestat, així mateix, que “l’Estat espanyol no té cap dret a alterar el dret inviolable de cobrar les pensions”. Segons Mas, “les pensions poden ser garantides a la República Catalana i, fins i tot, podran augmentar un 10% segons els experts”. “Jugar amb això és absolutament immoral, però ho fan”, ha denunciat. Pel que fa la banca, ha ironitzat que “Catalunya serà l’únic país del món que no tindrà bancs. Quin interès pot tenir la banca de marxar de l’economia més potent del sud d’Europa?”.

Per últim, el candidat número 5 per Barcelona, Oriol Junqueras, ha reiterat que “si no guanyés el Sí a Catalunya, la ciutadania es trobaria davant de la continuïtat de l’estratègia de la por al servei d’aquells que viuen de nosaltres”. En aquest sentit, ha afegit que “una victòria del No no l’administraria ningú. Seria administrada pels mateixos aparells de l’Estat”. “Continuarien els incompliments, les inversions irracionals, els menyspreus i els recursos al TC per frenar la voluntat democràtica del poble”, ha dit. Per posar fi a aquesta situació, “l’única alternativa és una victòria del Sí”, ha afegit.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies