Nom de la noticia

18 Maig 2017

Rovira: “El referèndum és canvi, és progrés, és democràcia, és que la gent decideixi. Fer el referèndum és derrotar l’immobilisme”

“En aquest escenari del referèndum pactat i acordat, volem que l’Estat espanyol vagi a buscar la Comissió de Venècia”, ha defensat la portaveu de JxSí

La portaveu de Junts pel Sí, Marta Rovira, ha defensat que el referèndum és el canvi i la manera de derrotar un immobilisme que no deixa al Parlament i a la societat catalana avançar. I, per això, aquest sector intenta aturar el referèndum: “L’immobilisme també suspèn i atura tot allò que fa olor de referèndum. Perquè el referèndum és canvi, és progrés, és democràcia, és que la gent decideixi. Fer el referèndum és derrotar l’immobilisme”, ha afirmat la portaveu.

“Com pensa el 80% de la gent, creiem que l’única manera de sortir de la cruïlla política en què estem és votant de manera directa en un referèndum”, ha afirmat Rovira, que ha afegit que la moció ha de treballar en aquesta línia i en la que segueix el Govern: “Organitzar un referèndum amb totes les garanties democràtiques perquè sigui efectiu”.

En aquest sentit, la portaveu de Junts pel Sí ha explicat que la moció recull la voluntat de deixar-se avalar per la comissió de Venècia en el context del referèndum pactat: “Hem volgut recordar a la moció amb les nostres esmenes, que el Govern té la voluntat manifesta de fer un referèndum pactat i acordat amb el govern de l’estat espanyol, i tenim un mandat del Parlament vigent en aquest sentit en una resolució que ja es va aprovar en el Debat de Política General. I demanem que en aquest escenari del referèndum pactat i acordat, volem que l’Estat espanyol vagi a buscar la Comissió de Venècia”, ha afirmat. “Per tant, referèndum pactat i acordat, comissió de Venècia instada pel govern espanyol i compliment dels estàndards internacionals en aquest referèndum”, ha afegit.

Rovira ha explicat, a més, que en el cas que no hi hagi referèndum pactat, el Govern treballarà igual per garantir el compliment de tots els estàndards internacionals, però sense imposar-se “condicions impossibles”: “Si l’Estat ens col·loca en l’escenari d’exercir la sobirania, no podem acceptar posar-nos condicions impossibles”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies