Nom de la noticia

29 Juny 2016

Rovira: "El senyor De Alfonso ha fet un ús partidista i polític de la institució. Regenerem l'Oficina Antifrau i retornem-la als ciutadans"

El ple del Parlament destitueix el cap de l'Oficina Antifrau arran de l'escàndol de les escoltes

La portaveu de Junts pel Sí, Marta Rovira, ha defensat aquest dimecres la revocació del director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, després de la filtració a la premsa de les converses de De Alfonso amb el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, en què conspiren contra els partits independentistes. Rovira ha explicat que “el senyor De Alfonso ha fet un ús partidista i polític de la institució i ha exercit el càrrec de manera negligent” i ha exposat els motius pels quals JxSí considera que De Alfonso no ha complert les obligacions i deures del càrrec: desviació de poder, manca del deure d'objectivitat i independència, i no respecte del principi de confidencialitat i de revelació de secrets, entre d'altres.

En concret, Rovira considera que les converses demostren “que no ha obrat en virtut de l'interès general de lluitar contra el frau i la corrupció sinó amb la voluntat de perseguir determinats plantejaments polítics legítims”.

Rovira considera que De Alfonso ha oblidat els deures d'objectivitat i independència, en prioritzar investigacions d'uns casos concrets en funció de la conveniència política, i en no garantir la separació de poders. “Atenent a criteris subjectius, s'han destinat recursos de l'Oficina a investigar uns casos i no d'altres en funció dels interessos polítics. A més, el director de l'OAF ha rebut instruccions directes del ministre. Instruccions que no es poden considerar col·laboracions per millorar la lluita anticorrupció sinó que s'han produït conspiracions per perseguir determinades persones i determinada ideologia política”, ha exposat.

Finalment, Rovira ha recordat que els casos investigats per l'OAF han de ser confidencials i les dades de caràcter personal que s'obtenen com a resultat de la inspecció de l'Oficina, han de ser protegides. I cap d'aquests dos principis han estat respectats.

La portaveu de JxSí també ha lamentat que PP, PSOE i C’s hagin impedit que el ministre de l'Interior comparegui al Congrés espanyol per donar explicacions sobre les gravacions. “Per què en volen ser còmplices?”, s'ha demanat.

Rovira ha conclòs la seva intervenció defensant que l'única sortida davant la corrupció de l'Estat passa per la creació del nou país. “Regenerem l'Oficina Antifrau i retornem-la als ciutadans de Catalunya. Només ens queda un camí: fer un país just i net per retornar la dignitat als ciutadans de Catalunya”, ha conclòs Rovira.

El ple ha revocat De Alfonso del càrrec, amb els vots a favor d'una àmplia majoria de la cambra, 121 dels 135 diputats, és a dir, tots els grups parlamentaris excepte el PP.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies