Nom de la noticia

17 Juliol 2017

Rovira: "L'actuació preventiva del TC és inèdita i genera una coacció i una ingerència a la feina que fem els diputats i diputades al Parlament"

La portaveu de JxSí ha defensat que des dels anys 80 s'ha pogut debatre sobre la independència al Parlament, però ara que hi ha una majoria parlamentària, no

La portaveu de Junts pel Sí, Marta Rovira, ha declarat aquest matí davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) com a testimoni pel cas de la Mesa del Parlament i ha denunciat que l'actuació preventiva del Tribunal Constitucional (TC) és una ingerència a la tasca parlamentària: “L'actuació preventiva del TC és inèdita i genera una coacció i una ingerència a la feina que fem els diputats i diputades al Parlament que no és altra que plantejar les nostres idees polítiques i defensar-les fins al final”, ha afirmat Rovira a la sortida del tribunal. “Hem dit a la jutgessa que els diputats i diputades en exercici de les nostres funcions ens sentim perseguits, coaccionats per les interlocutòries que de forma inèdita van arribant al Parlament”, ha afegit.

“Des dels anys 80 al Parlament de Catalunya s'ha pogut debatre amb normalitat sobre el dret a l'autodeterminació, sobre la independència de Catalunya amb absoluta normalitat. És ara que l'opció independentista és majoritària al Parlament que ens sentim absolutament perseguits per part del TC”, ha defensat la portaveu de Junts pel Sí. “Aquesta és una clara ingerència de l'àmbit del poder judicial en l'àmbit del poder legislatiu d'un Parlament que és sobirà i democràtic i això és una anomalia brutal en la separació de poders”, ha afegit.

Rovira també ha defensat davant del TSJC que haurà de ser la doctrina i jurisprudència internacional qui decidirà si Catalunya ha exercit correctament el dret a l'autodeterminació: “Cap sentència del TC pot jutjar el que s'està parlant al Parlament de Catalunya en relació al dret a l'autodeterminació sense tenir en compte que és un dret fonamental, que és un dels drets humans contemplat a la carta de Nacions Unides”, ha explicat Rovira. “Per tant, en tot cas serà la doctrina internacional, la jurisprudència internacional qui decidirà si Catalunya ha exercit correctament o no aquest dret a l'autodeterminació”, ha conclòs.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies