Nom de la noticia

20 Gener 2016

Rovira: “L’estructura de Govern reflecteix la diversitat, la pluralitat i la transversalitat del mandat del 27S”

La portaveu del Grup Parlamentari Junts pel Sí, Marta Rovira, ha defensat aquest dimecres l’estructura de Govern que ha exposat el president Carles Puigdemont davant del ple del Parlament. “El Govern que se’ns ha presentat és el del mandat del 27S: un Govern democràtic que representa la diversitat, la pluralitat, la transversalitat i la complexitat del mandat”, ha declarat.

Rovira ha explicat que la primera acció de sobirania del nou Govern ha estat adaptar l’estructura del Govern al mandat democràtic del 27S, transformant el Departament d’Economia en el Departament d’Hisenda, que haurà de desplegar la Hisenda Pública Catalana i el Banc Públic; i unificant la cartera de Treball amb Afers Socials, ja que es considera l’ocupació com la principal eina d’impuls social.

En línia amb el pla de Govern presentat pel president Puigdemont, Rovira ha volgut deixar clar, però, que la Transició Nacional no és l’única prioritat del nou executiu català, sinó que va de costat amb el compromís de construir un país per viure-hi millor.

“El procés de transició nacional camina en paral·lel a una situació d’emergència social derivada tant del tracte injust que rep Catalunya com de la crisi estructural que ha afectat els col·lectius més febles. Tenim el compromís de construir una societat més justa i igual amb un nou contracte social. Aquesta és la primera carpeta del Govern”, ha defensat Rovira.

“Aplicar el pla de xoc social implicarà aprovar uns nous pressupostos, que hauran de ser expansius en termes socials, però per fer-los aplicables i reals, caldrà que hi hagi ingressos expansius”, ha conclòs.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies