Nom de la noticia

23 Febrer 2016

Rovira: "Nosaltres generem espais de debat mentre els altres s'entretenen a debatre les formes: que els fan por el debats de contingut polític?"

JxSí proposa Lluís Llach per presidir la comissió d'estudi del procés constituent

La portaveu de Junts pel Sí, Marta Rovira, ha defensat aquest matí des del Parlament que la creació de tres ponències conjuntes per tractar les propostes de llei de protecció social catalana, de l'administració tributària catalana, i de règim jurídic català són el millor instrument per obrir debat polític a tots els grups parlamentaris, sense predeterminar-ne el contingut.

“Nosaltres generem espais de debat mentre els altres grups parlamentaris s'entretenen a debatre les formes: que els fa por fer un posicionament polític? Sembla que defugin el debat. Nosaltres no en defugirem ni un perquè volem fer aquest procés amb quilos i quilos de democràcia”, ha explicat Rovira.

“No ens hem d'entretenir a discutir sobre les formes -reglaments, articles, instruments,…- com fa l'oposició: impugnar, suspendre, recórrer a la Justícia, agafar el Reglament del Parlament per posar obstacles… Nosaltres tenim ganes de debatre sobre el contingut polític, que és el que ha de fer el Parlament”, ha assegurat.

Rovira també ha confirmat que JxSí ha proposat Lluís Llach com a nou president de la comissió d'estudi del procés constituent, en substitució de Muriel Casals. “Hem hagut de proposar un nom per substituir la Muriel i no hauríem volgut fer-ho mai. Però vam considerar que una figura que reunia moltes de les actituds i les capacitats que reunia la Muriel Casals és el Lluís Llach, que és una persona molt tranversal, amb molta capacitat de dialogar, i qui representa millor una comissió del procés constituent on volem que tothom vingui a debatre”, ha dit.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies