Nom de la noticia

30 Novembre 2016

Rovirola: “La superpoblació de la fauna està provocant danys irreversibles als cultius, al bestiar i accidents de trànsit a les carreteres catalanes”

La consellera Serret ha explicat les mesures que està prenent el seu departament per prevenir la sobreexplotació de la fauna cinegètica

La diputada de JxSí, Dolors Rovirola, ha preguntat aquest matí a la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, sobre les mesures que està prenent el Govern per prevenir i minimitzar els efectes de la fauna salvatge. Rovirola ha recordat que “durant la segona meitat del segle passat, la societat europea va experimentar una transformació de pensament , que va promoure polítiques per conservar les espècies en risc d’extinció”. Però ara, aquesta evolució de la fauna salvatge està provocant “danys greus als agricultors i ramaders de totes les comarques catalanes”.

Dolors Rovirola ha advertit que “aquesta fauna salvatge és la culpable dels danys irreversibles als camps de cultiu i al bestiar i d’accidents de trànsit a les nostres carreteres”. A més, “pot portar contagis de malalties i problemes de sanitat animal, si entren en contacte amb qualsevol cap de bestiar de les explotacions ramaderes”, ha conclòs.

La consellera Serret, per part seva, ha explicat el gran repte que té el seu departament per controlar la sobreexplotació de la fauna cinegètica, la que es pot caçar. I ha explicat els tres pilars del pla de prevenció i lluita per la fauna salvatge: actualitzar la llei de caça de 1970; comercialitzar la carn de caça; coordinar i millorar la participació de tos els actors del territori.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies