Nom de la noticia

28 Juliol 2016

Sanglas: "Defensem un nou model de gestió, perquè el model centralitzat imposat per AENA és caduc i ineficaç"

El ple aprova una moció de JxSí que reclama el traspàs de la gestió dels aeroports catalans

El ple del Parlament ha aprovat aquest dijous una moció de Junts pel Sí que reclama al govern de l'Estat el traspàs de la titularitat dels aeroports catalans (El Prat, Girona, Reus i Sabadell). “Defensem un nou model de gestió, perquè el model imposat per AENA és caduc i ineficaç”, ha explicat el diputat de Junts pel Sí Marc Sanglas.

El text també aposta perquè els aeroports siguin gestionats per consorcis de majoria pública, on hi participi la Generalitat, les administracions locals concernides i els agents econòmics i socials més representatius.

La moció, a més, reclama la derogació d'aquells Convenis i Tractats amb altres estats que atorguen la posició predominant o que inclouen l'aeroport de Madrid com a única destinació possible, en detriment d'altres aeroports com és el cas de l'aeroport de Barcelona. “El model centralitzat d'AENA ha comportat una gestió desastrosa d'aeroports d'alguns territoris, que no generen cap benefici sinó moltes càrregues”, ha dit.

Finalment, el text defensa que s'aprovi i presenti al Parlament, durant el 2017, el Pla Estratègic d'Aeroports de Catalunya 2017-2030, que permeti tenir una visió generals dels aeroports catalans amb l'objectiu que puguin treballar de manera individualitzada però en xarxa.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies