Nom de la noticia

03 Febrer 2016

Sanglas: "Denunciem la manca d'inversions del govern de l'Estat en transport públic en comparació amb la inversió de la Generalitat

El Govern es compromet a continuar les obres de la L9 i la L10 després que la setmana vinent es posi en funcionament el tram entre la T1 de l'aeroport i la Zona Universitària.

El diputat de Junts pel Sí Marc Sanglas ha instat el Govern a continuar amb les obres de la L9 i la L10 del metro pel seu pas pels barris de la Marina i la Zona Franca, ara que el tram de la L9 del metro entre la T1 de l'aeroport i la Zona Universitària entrarà en servei el proper 12 de febrer, relligant Barcelona amb El Prat del Llobregat i L'Hospitalet del Llobregat.

“El tram sud de la L9 és un projecte ambiciós, que ha tirat endavant tot i les dificultats tècniques per millorar-ne la seguretat i les econòmiques derivades del context de crisi. Denunciem la manca d'inversions del govern de l'Estat en transport públic en comparació amb la inversió de la Generalitat”, ha dit aquest dimecres Sanglas durant la sessió de control al Govern. El diputat de JxSí ha contraposat la poca inversió de l'Estat amb les inversions que sí que fa el Govern català i ho ha exemplificat amb la L9 del metro i les estacions de Terrassa dels Ferrocarrils de la Generalitat.

“La nova línia de metro és una eina molt potent per cosir l'entorn metropolità i cohesionar els ciutadans que hi viuen”, ha afegit el diputat de JxSí.

En aquest sentit, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha anunciat la voluntat del Govern de continuar les obres de la L9 i la 10 per connectar els barris de la Marina i la Zona Franca i que, al 2017, es posin en funcionament el màxim nombre d'estacions possible.

“En els últims 13 anys, la Generalitat ha invertit 300 milions d'euros anuals per eixamplar la xarxa ferroviària catalana; mentre que, en els últims vuit anys, l'Estat només ha invertit 50 milions d'euros anuals en Rodalies”, ha denunciat Rull.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies