Nom de la noticia

18 Maig 2016

Sanglas: "L'urbanisme és una de les eines polítiques amb major capacitat de transformació social"

El conseller Rull ha defensat que “el model català és una ciutat compacta, policèntrica i que faci front als reptes ambientals”

El diputat de Junts pel Sí Marc Sanglas ha preguntat aquest matí al conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, sobre l'assemblea mundial del Grup de Treball de Líders Locals i Regionals en què Rull va participar la setmana passada a Nova York per a preparar la cimera Hàbitat III de les Nacions Unides sobre Habitatge i Desenvolupament Urbà Sostenible que se celebrarà a Quito. Una cimera que pretén reforçar el compromís global amb la urbanització sostenible i que Sanglas ha valorat positivament “perquè ens permet aparèixer com actors en l'escena internacional”.

“La construcció de la ciutat, no només en el seu sentit literal sinó també metafòric, pren sentit quan ideem models que pensen en les persones, en la cohesió social: l'urbanisme és una de les eines polítiques amb major capacitat de transformació social, i en aquest país n'hem tingut bons exemples”, ha explicat Sanglas.

En aquest sentit, el diputat ha recordat que la Nova Agenda Urbana que vol impulsar la cimera de l'ONU és una oportunitat per disposar d'espais públics de qualitat, tant des del punt de vista constructiu com de cohesió social; finalitzar la planificació, garantint principis de justícia social i de major democratització; i replantejar el model de ciutat extensiva, apostant per entorns més saludables, i models d'urbanització més compacte.

Rull, per part seva, ha explicat que ha aprofitat la seva participació a l'assemblea a Nova York per explicar que “el model català és una ciutat compacta, policèntrica i que faci front als reptes ambientals”. “Hem aprofitat nostra participació a la cimera Habitat III per explicar que a Catalunya hi ha un Parlament amb majoria escollida democràticament que vol més eines per servir a la gent i que el millor instrument és tenir un estat propi, un estat independent”, ha dit.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies